Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Πεζοδρόμια τριτοκοσμικά

Πεζοδρόμια τριτοκοσμικά

Αξιότιμε κ. Καρκαγιάννη

Το πρόβλημα με τα πεζοδρόμια της Αθήνας, αλλά και ορισμένων προαστίων, έχει φθάσει πια στο απροχώρητο: τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι στενά ή / και κλεισμένα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, πεταμένα σκουπίδια, περιττώματα σκύλων, καρέκλες και τραπέζια μπαρ και εστιατορίων, κ.λπ. Αλλού πάλι είναι σπασμένα ή με λακκούβες, που γίνονται άκρως επικίνδυνα για όσους κυκλοφορούν σε αυτά.

Ειδικά, όμως, για ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι γονείς με τα παιδιά τους (κυρίως με παιδικά καροτσάκια) και τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια, το πρόβλημα αυτό είναι ακόμα πιο οξύ. Τους αποκλείει με αυτό τον τρόπο το κράτος να περπατάνε στην πόλη.

Είναι ντροπή μας σε μια πολιτισμένη χώρα, όπως θέλουμε να πιστεύουμε για την Ελλάδα, να υπάρχει αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση.

Οι μεν δήμοι είναι αδιάφοροι, η δε αστυνομία δεν έχει χρόνο ούτε προσωπικό να ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα.

Τηλεφωνούμε και διαμαρτυρόμαστε, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας θεωρούν γραφικούς. Δεν θα έπρεπε κάποιος κρατικός φορέας (κάποιο υπουργείο ή ο κάθε δήμος χωριστά) να αναλάμβανε αποκλειστικά αυτό το θέμα με τη σύσταση ειδικής ομάδας;

Υπάρχει άραγε Ελληνας υπουργός ή πολιτικός που θα μπορούσε να δώσει μια οριστική λύση σε αυτό το θέμα; Ας γνωρίζει πως η πλειοψηφία των Ελλήνων, και όχι μόνο, θα του είναι ευγνώμων.

Αντωνης Γιαμβριας / Μουσικός / Σκύρου 13, Αγ. Παρασκευή

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

25.10.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis