Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Προκλητική η απόφαση της Διοίκησης της ΕΤΕ για αποχώρηση από το δανειοδοτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.)

Δελτίο Τύπου Νο247

Αθήνα 30Οκτωβρίου 2008


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Αντικοινωνική πράξη πρώτου μεγέθους, που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και θέτει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της, αποτελεί η απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να αποχωρήσει από το δανειοδοτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.).

Όταν οι επιλογές της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί την ναυαρχίδα του ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και ταυτόχρονα εργαλείο άσκησης της οικονομικής πολιτικής, ταυτίζονται με τις επιλογές των άλλων τραπεζών, που αποχώρησαν πρώτες από το δανειοδοτικό πρόγραμμα του ΟΕΚ, τότε γίνεται φανερό, ότι ο κ. Αράπογλου είναι ανεξέλεγκτος και από την Κυβέρνηση, που τον διόρισε, η οποία επειδή δεν μπορεί να τον «μαζέψει», τον ανέχεται.

Όσο για τις διαβεβαιώσεις και τα καθησυχαστικά λόγια της Υπουργού Απασχόλησης, κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά, ότι «θα συνεχιστεί κανονικά το δανειοδοτικό πρόγραμμα του Ο.Ε.Κ.», είναι «λόγια του αέρα», που δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα, αφού η Εθνική Τράπεζα που εξυπηρετούσε το 40% αυτών των δανείων αποχωρεί από το πρόγραμμα του Ο.Ε.Κ. και πέντε ακόμα τράπεζες ζήτησαν ήδη αλλαγές στις συμβάσεις.

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο μέσο της Χρηματοπιστωτικής κρίσης και των συνεπειών της που πλήττουν την πραγματική Οικονομία στη χώρα μας, με θύματα τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να χορηγήσει στις Τράπεζες με «λευκές επιταγές» 28 δις Ευρώ, για να συνεχίσουν ανενόχλητες να συσσωρεύσουν υπερκέρδη, τότε η αγανάκτηση της κοινωνίας περισσεύει και πρέπει να ανησυχούν αυτοί που την προκαλούν.

Η ΟΤΟΕ καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά των τραπεζών και καλεί την Κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας με την εντολή του Ελληνικού λαού, να αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Κοινωνίας και των πολιτών από την αυθαιρεσία και τις συντονισμένες ενέργειες της εξουσίας των Τραπεζιτών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΠΗΓΗ ΟΤΟΕ

30.10.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis