Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Γάμοι σε συνδυασμό με διακοπές με φόντο τα ελληνικά νησιά

Γάμοι σε συνδυασμό με διακοπές με φόντο τα ελληνικά νησιά

Σταθης Κουσουνης

Σε ιδιαίτερα προσοδοφόρα δραστηριότητα με θετικό τουριστικό αντίκτυπο εξελίσσεται, τα τελευταία χρόνια, η διοργάνωση γαμήλιων τελετών για κατοίκους ξένων χωρών στην Ελλάδα. Στη ζήτηση από το εξωτερικό για τη διοργάνωση γαμήλιων τελετών ανταποκρίνονται και εταιρείες από τον χώρο του τουρισμού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του ζευγαριού που επιθυμεί να παντρευτεί στη χώρα μας και παράλληλα να κάνει τις διακοπές του. Η «Ηλιότοπος», η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, αποτελεί μία από τις εταιρείες που καλύπτει σε πανελλαδικό επίπεδο αυτή τη ζήτηση. Οπως τονίζει στην «Κ» η κ. Λίλα Κωνσταντινίδη, διευθύντρια για τη διοργάνωση γαμήλιων τελετών στην «Ηλιότοπος», η εταιρεία έχει αναλάβει την τελευταία οκταετία τη διοργάνωση περίπου 500 γάμων ζευγαριών από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Τουρκία. Ποσοστό περίπου 80% του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για τη διοργάνωση γάμων στην Ελλάδα προέρχεται από τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Η εταιρεία από την εν λόγω δραστηριότητα πραγματοποιεί ετησίως τζίρο περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Αγαπημένος ελληνικός προορισμός για την πραγματοποίηση της γαμήλιας τελετής είναι η Σαντορίνη. Στην επιλογή της, πέραν της όμορφης τοποθεσίας, συμβάλλει και το γεγονός ότι η δημοτική αρχή, όταν πρόκειται για πολιτικό γάμο, επιτρέπει τη διοργάνωσή του εκτός δημαρχείου. Τη δυνατότητα αυτή προσφέρουν πολύ λίγες περιοχές στην Ελλάδα και υπό προϋποθέσεις. Ωστόσο, γάμοι κατοίκων από το εξωτερικό έχουν οργανωθεί από την εταιρεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Φολέγανδρος, η Αλόννησος, η Υδρα, η Κρήτη, η Μήλος, η Μύκονος και η Πάρος. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεγάλος ανταγωνιστής της Ελλάδας είναι η Ιταλία και συγκεκριμένα οι περιοχές της Φλωρεντίας και της Βενετίας. Αντίθετα, η Ισπανία, ισχυρός πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο, δεν αποτελεί προτιμητέο προορισμό για ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν εκτός της χώρας τους.

Οπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντινίδη, μία από τις παροχές που έχει δυνατότητα να αξιοποιήσει το ζευγάρι στη χώρα μας είναι με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών της ζωντανής αναμετάδοσης της γαμήλιας τελετής μέσω του Διαδικτύου. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τη δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας του ζευγαριού στην οποία μπορούν ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση έως 50 χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και για διάστημα μιας ώρας.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

19.10.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis