Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Και χρωστάει και δεν είναι υδραυλικός... ο «Τζο ο υδραυλικός»

Και χρωστάει και δεν είναι υδραυλικός... ο «Τζο ο υδραυλικός»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε διασημότητα της ημέρας εξελίχθηκε ο «Τζο ο υδραυλικός», το πρόσωπο που ανεδείχθη ως ο αστέρας της τελευταίας τηλεμαχίας, μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Μακέιν, την περασμένη Τετάρτη. Και όπως συμβαίνει συνήθως με όσους «εκτοξεύονται» στη φήμη, σε διάστημα λίγων ωρών, έγιναν γνωστά τα πάντα για τον «Τζο τον υδραυλικό», κατά κόσμον Σάμιουελ Βουρτσελμπέικερ, από το Οχάιο. Προέκυψε λοιπόν ότι ο «Τζο», ο οποίος υποτίθεται ότι συμβολίζει τον μέσο σκληρά εργαζόμενο Αμερικανό, δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ότι χρωστά στην εφορία 1.200 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας Ομπάμα-Μακέιν, το όνομα του «Τζο του υδραυλικού», αναφέρθηκε 26 φορές. Ο 34χρονος Βουρτσελμπέικερ, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος ως ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και έχει ήδη δηλώσει ότι στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, θα ψηφίσει τον Μακέιν, είχε συναντήσει τον Ομπάμα, σε συγκέντρωση του υποψηφίου των Δημοκρατικών, το περασμένο Σάββατο.

Σε εκείνη τη συγκέντρωση τού έθεσε το ερώτημα αν η φορολογική πολιτική του Ομπάμα, θα τον εμπόδιζε, σε περίπτωση που ο γερουσιαστής εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, να αγοράσει την επιχείρηση υδραυλικών όπου τώρα εργάζεται ως υπάλληλος, και η οποία έχει κέρδη περισσότερα από 250.000 δολάρια ετησίως. Ο Ομπάμα τού απάντησε ότι σύμφωνα με τα φορολογικά μέτρα που προτείνει, οι φόροι για εισοδήματα της τάξεως των 250.000 δολαρίων και άνω, δεν θα αυξηθούν σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα. Ο Βουρτσελμπέικερ πάντως είπε ότι ούτε καν πλησιάζει τη δυνατότητα να κερδίζει τόσα πολλά χρήματα, ενώ παραδέχτηκε ότι πράγματι δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος υδραυλικού. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας κατασκευών, στο Τολέδο του Οχάιο, την πόλη όπου εργάζεται ο Βουρτσελμπέικερ, ο «Τζο ο υδραυλικός» θα έπρεπε να έχει άδεια ακόμη και αν εργάζεται ως μαθητευόμενος.

Πολιορκία από τα ΜΜΕ

Ο Τζον Μακέιν χρησιμοποίησε την περίπτωση του Βουρτσελμπέικερ για να στηρίξει το επιχείρημά του ότι σε περίπτωση εκλογής του αντιπάλου του, οι επιχειρηματίες δεν θα μπορούν να επενδύουν σε νέες μικρές επιχειρήσεις ούτε θα μπορούν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις που ήδη έχουν. Μιλώντας στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο Μακέιν είπε ότι δεν έχει μιλήσει στον Βουρτσελμπέικερ και τού ζήτησε συγγνώμη για την ξαφνική δημοσιότητα.

Την επομένη της τηλεμαχίας Μακέιν - Ομπάμα, ο Βουρτσελμπέικερ βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες ρεπόρτερ που είχαν στηθεί έξω από το σπίτι του και οι οποίοι προσπαθούσαν να μάθουν ό,τι πληροφορία τον αφορούσε. Για ποιον ψήφισε, αν ήταν εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, αν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στην αρχή, ο Βουρτσελμπέικερ φάνηκε να το διασκεδάζει όμως σύντομα όλη αυτή η δημοσιότητα άρχισε να τον ενοχλεί. «Δεν είμαι και ο Ματ Ντέιμον», είπε, και πρόσθεσε: «Ελπίζω μόνο να μην γελοιοποιηθώ πάρα πολύ». Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το πρόσωπο του, είναι το γεγονός ότι ο «Tζο ο υδραυλικός» έγινε το υπ’ αριθμόν 7 θέμα έρευνας στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Google.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

18.10.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis