Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

"Να γίνει η Ελλάδα ο πρώτος καταδυτικός προορισμός"

Παρουσία του ΥΦΕΝΑΝΠ Πάνου Καμμένου το 1ο Διεθνές Καταδυτικό Συνέδριο

Εκτύπωση

10-11-2008

Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος, παρέστη στο 1ο Διεθνές Καταδυτικό Συνέδριο το οποίο είχε τίτλο «Κατάδυση στην Ελλάδα – Δυνατότητες και Προοπτικές Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας». Το συνέδριο διεξήχθη στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10 – Πειραιάς).

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μακρά και επίπονη προσπάθεια από τον καταδυτικό χώρο για την νομιμοποίηση της κατάδυσης, η οποία υποστηρίχθηκε από όλα τα κόμματα και ολοκληρώθηκε το 2005 με την ψήφιση του 3409/05 περί καταδύσεων αναψυχής και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί και να προχωρήσει στο δεύτερο σημαντικό βήμα, στη δημιουργία χώρων ασφαλούς κατάδυσης. Επεσήμανε πως χώρες όπως η Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτος διαθέτουν εδώ και χρόνια οργανωμένους χώρους ασφαλούς κατάδυσης προσελκύοντας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου εκατομμύρια δύτες.
Αναλύοντας τα οφέλη για τα νησιά μας αλλά και τις παράκτιες περιοχές, είπε πως η τουριστική περίοδος θα επεκταθεί και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και παράπλευρες δραστηριότητες που θα παρέχουν υπηρεσίες στα 3,000,000 υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρίστες – αυτοδύτες.

Ο κ. Υφυπουργός είπε ακόμα πως ενώ η κατάδυση είναι αποδεδειγμένα πλέον μια δραστηριότητα φιλική προς το περιβάλλον με αυστηρότατες οδηγίες υποθαλάσσιας συμπεριφοράς που προστατεύει και αναδεικνύει τον υποθαλάσσιο πλούτο και την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, δέχεται άδικες επιθέσεις όπως η προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας για την ανάκληση αδείας καταδυτικού κέντρου, υπόθεση η οποία μοναδικό στόχο έχει να πλήξει τον νόμο απελευθέρωσης των καταδύσεων και τις δυνατότητες ανάπτυξης καταδυτικού τουρισμού.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καμμένος είπε, πως δεν πρέπει να επιτραπεί σε κοντόφθαλμες νοοτροπίες να εμποδίσουν την ισόρροπη ανάπτυξη του περιβάλλοντος και της οικονομίας των νησιών μας και των παράκτιων περιοχών και πως πρέπει όλοι να συνεργασθούμε με στόχο να γίνει η Ελλάδα ο πρώτος καταδυτικός προορισμός στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν αφού είναι μια εποχή που λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να αφήνουμε να πηγαίνουν χαμένες τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες.

ΠΗΓΗ Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

10.11.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis