Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Μειωθείτε σε διακόσιους

Ο κ. Αντώνιος Ν. Βενέτης γράφει:

Στο «Βήμα» της 10.6.2009 ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος σημειώνει, πλην άλλων, ότι «η πρωταρχική επιλογή είναι να πούμε με ειλικρίνεια... ποιοι θα ωφεληθούν και ποιοι θα θιγούν από αυτή την πολιτική».

Οι πρώτοι οι οποίοι θα πρέπει να «θιγούν» από αυτή την πολιτική είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι, κυρίως και προεχόντως, οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό σημείο του «δημοσιονομικού εφιάλτη». Και οι ίδιοι οφείλουν να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, πρακτικές και ορατές. Αυτό προϋποθέτει το αυτονόητο, ότι πρέπει να ενεργήσουν οι πολιτικοί- όχι σαν συντεχνιακό σωματείο, αλλά σαν υπεύθυνοι άνδρες, που υποτάσσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα στο κοινό συμφέρον. Και οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να είναι «επώδυνες» για τους ίδιους, έτσι ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει, κάτι πάει να αλλάξει. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, ισχυρής συμβολικής σημασίας που ο αντίκτυπός της θα αναταράξει τα λιμνάζοντα νερά της κοινωνικής απάθειας και θα προβληματίσει τους πολίτες και ίσως συμβάλλει στην επανάκτηση της προ πολλού απολεσθείσης αξιοπιστίας των πολιτικών.

Και η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η δραστική μείωση του αριθμού των βουλευτών, τουλάχιστον στους 200!

Δεν αρκούν πια, κ. Παπαδόπουλε, τα σλόγκαν, οι επισημάνσεις και τα ευχολόγια. Απαιτείται δράση, λήψη συγκεκριμένων μέτρων και απαρέγκλιτη εφαρμογή τους.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
17.6.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis