Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Μήνυση για το κέντρο της Αθήνας

Ξενοδόχος θα αξιώσει αποζημίωση από το Δημόσιο και τον Δήμο Αθηναίων περί το ένα εκατ. ευρώ

Στάση αναμονής κρατούν οι ξενοδόχοι της Αθήνας, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επικρατούν στο κέντρο των Αθηνών και έχουν μειώσει αισθητά τις κρατήσεις τους. Οπως τονίζουν, αναμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έλαβαν, τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη όσο και από τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, για άμεσες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Βάσιμες ελπίδες

Τόσο οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, που περιόρισαν αισθητά τους αλλοδαπούς από τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, όσο και η σταδιακή απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ (θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου) δημιουργούν βάσιμες ελπίδες ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο τόσο η καθημερινότητα των πολιτών όσο και των επισκεπτών της πόλης.

Αυτά δήλωσε χθες μεταξύ άλλων στην «Κ» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από την απόφαση του αντιπροέδρου της Ενωσης κ. Ν. Αραπάκη να προσφύγει τις επόμενες ημέρες στη Δικαιοσύνη κατά του ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων, καθώς τον τελευταίο καιρό η κατάσταση που επικρατεί γύρω από το ξενοδοχείο του είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί τραγικά ο τζίρος του και να σημειωθούν πλήθος ακυρώσεων.

Οπως δήλωσε χθες το πρωί ο δικηγόρος του κ. Αραπάκη, κ. Β. Κοπανάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ «ο επιχειρηματίας καταφεύγει σε αυτή τη λύση, καθώς υπέστη μεγάλες οικονομικές ζημιές που προέκυψαν από την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη τόσο με τους μετανάστες όσο και με τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά». Αν και το πρόβλημα του κ. Αραπάκη δεν αφορά ουσιαστικά μόνο τη δική του επιχείρηση, καθώς πολλοί ξενοδόχοι στο κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, εν τούτοις τα μέλη της Ενωσης -στην πλειοψηφία τους- αποδίδουν την πτώση του τζίρου τους (κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους άγγιξε το 22,8%) περισσότερο στην οικονομική ύφεση που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία και λιγότερο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες, με τη μήνυση που προτίθεται να καταθέσει, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Ξενοδόχων κ. Αραπάκης θα ζητήσει αποζημίωση για τις ακυρώσεις των κρατήσεων, αλλά και για τον τερματισμό της συνεργασίας του ξενοδοχείου με τουριστικά πρακτορεία τη Ευρώπης. Οπως τονίζει, η οικονομική ζημιά που υπέστη άγγιξε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ζητούσε βοήθεια

Να σημειωθεί ότι ο ξενοδόχος συχνά ζήτησε τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνει τους εμπόρους αλλά και τους χρήστες ναρκωτικών από τους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο του αλλά ουδέποτε του παρεσχέθη. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, οι ναρκομανείς είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν χρήση ακόμη και στην είσοδο του ξενοδοχείου του.

Της Εφης Xατζηιωαννιδου

ΠΗΓΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

12.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis