Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Προσφυγές για να σταματήσουν οι μεζονέτες (στρατόπεδο Σακέτα)

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία του Υμηττού (ΣΠΑΥ) μέσω των νομικών του συμβούλων προχώρησε στην κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πράξης του ΓΕΑ να κατασκευάσει 36 κατοικίες στη Β΄ Ζώνη προστασίας του βουνού. Παράλληλα κατατέθηκε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης και έκδοσης προσωρινής διαταγής (ασφαλιστικά μέτρα) ώστε να παγώσει κάθε περαιτέρω προσπάθεια ολοκλήρωσης των εργασιών για την ανέγερση των κτισμάτων.
Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ΣΠΑΥ κ. Νικόλαος Λαπαθιώτης, μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων δήλωσε ότι «έγινε προσπάθεια να εδραιωθούν νομικά όλα εκείνα τα επιχειρήματα που ήταν αναγκαία στην προσπάθεια να προσβληθούν οι πράξεις της διοίκησης του ΓΕΑ που αφορούν την κατασκευή των παράνομων κτισμάτων εντός της Β΄ Ζώνης Υμηττού. Με δεδομένη την άρνηση του ΓΕΑ να σταματήσει άμεσα την κατασκευή των κτισμάτων, προχωρήσαμε τόσο σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όσο και σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Το απόγευμα της Κυριακής εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς συγκάλεσε εκτάκτως την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου, προκειμένου να αποσπάσει τη συγκατάθεση των μελών της για τις ενέργειες στις οποίες προτίθετο να προβεί. Αμέσως μετά δήλωσε ότι «τα αντανακλαστικά της ηγεσίας των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Τη στιγμή που τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων πολιτών που διαμένουν στους 15 δήμους γύρω από το βουνό, η ελληνική πολιτεία αρνείται να αποτρέψει την επιπλέον τσιμεντοποίηση του βουνού. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι μόνο η αρχή», που σημείωσε ότι πριν από την επόμενη αντιπυρική περίοδο θα πρέπει να έχουν λυθεί τα θέματα που αφορούν τον Υμηττό.
Της Εφης Χατζηιωαννίδου

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
11.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis