Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

"Μένουμε Ελλάδα" αλλά πως?

Η κυρία Ειρήνη Παρίση, από την Αθήνα, γράφει σε επιστολή της στην εφμ Το Βήμα:

Βλέποντας χθες το σποτάκι στην τηλεόραση που προβάλλει την ελληνική φιλοξενία και τον τουρισμό και ακούγοντας τη φράση «ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη φιλοξενία της κυρίας Σοφίας» αμέσως σκέφτηκα τη δική μας κυρία Σοφία από τη Χαλκιδική.

Την ευγενέστατη κυρία Σοφία όταν τον Μάιο κάναμε τηλεφωνική κράτηση για τα δωμάτια που νοικιάζει στην ακτή Κωβιού στη Σιθωνία για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τη γεμάτη διαβεβαιώσεις για την ποιότητα των δωματίων, την καταλληλότητά τους για την τετραμελή μας οικογένεια (με παιδιά ηλικίας τριών και ενός έτους). Δωμάτια ευρύχωρα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, με καθημερινή καθαριότητα, κατάλληλα για οικογένειες.

Οταν, τέλος Ιουλίου, φτάσαμε στο συγκεκριμένο κατάλυμα, σοκαριστήκαμε. Από το μέγεθος του δωματίου (το παρκοκρέβατο του μωρού δεν πολυχωρούσε), την ύπαρξη σκαλιών μέσα στο δωμάτιο (παρά τις αντίθετες τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις) αλλά κυρίως από το γεγονός ότι το δωμάτιο δεν πληρούσε κανέναν βασικό κανόνα υγιεινής και ασφάλειας! Φουρνάκι κουζίνας σκουριασμένο, τοποθετημένο πάνω σε ένα τραπεζάκι του οποίου τα πόδια στηρίζονταν σε τέσσερις αυτοσχέδιες κολονίτσες από τούβλα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Νεροχύτης με ανάποδη κλίση και σε κακή κατάσταση. Μπάνιο δίπλα στην κουζίνα με πόρτα που δεν κλείνει (στυλ φυσαρμόνικα με κενό από κάτω) και μέσα στο μπάνιο ένα σιφόνι και τα νερά όλα στο πάτωμα. Δωμάτιο που μύριζε συνέχεια άσχημα (η χλωρίνη δεν καλύπτει τα πάντα).

Το χειρότερο από όλα όμως ήταν η στάση της δικής μας κυρίας Σοφίας. Πλήρης αδιαφορία και αντιμετώπισή μας σαν να ήμασταν εμείς οι προβληματικοί και όχι τα δωμάτια. Ψέματα στο τηλέφωνο προκειμένου να γίνει η πώληση και αδιαφορία από κοντά γιατί αρχές Αυγούστου και να φύγει ο ένας πελάτης θα βρεθεί σίγουρα άλλος!

Το θέμα είναι ότι μια τέτοια εμπειρία σε επηρεάζει και σε προδιαθέτει άσχημα όχι μόνο για το συγκεκριμένο κατάλυμα αλλά για τον προορισμό γενικότερα.

Η Χαλκιδική παλιά ήταν γεμάτη από γερμανούς τουρίστες, φέτος δεν είχε σχεδόν κανέναν. Γιατί οι Γερμανοί δεν είναι κορόιδα. Διώχνουμε μόνοι μας τον τουρισμό μας και με τον τρόπο μας διώχνουμε και του Ελληνες από την Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι γιατί ο ΕΟΤ αντί να βγάζει μηνύματα όπως το «Μένουμε Ελλάδα» δεν ασχολείται με το να δίνει άδεια σε αυτά μόνο τα καταλύματα που πληρούν κάποιες- τουλάχιστον βασικές- προϋποθέσεις.

Θα θυμόμαστε λοιπόν κι εμείς για πάντα τη «φιλοξενία» της δικής μας κυρίας Σοφίας και δεν θα ξαναπάμε στη Χαλκιδική.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
19.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis