Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Παράνομες εργασίες στο δάσος από τον δήμαρχο Σταμάτας

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης βρέθηκαν παράνομες εργασίες μέσα σε δασικές εκτάσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Σταμάτας.

Το πόρισμα έχει φτάσει πλέον στα χέρια του περιφερειάρχη Αττικής και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και όπως αναφέρει, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε αλλαγή χρήσης μεγάλης επιφάνειας με εκχερσώσεις και επιχωματώσεις, καθ΄ υπέρβαση των αδειών διαμόρφωσης αγρών οι οποίες είχαν δοθεί από το δασαρχείο και την πολεοδομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Μega, το 2005 δασοφύλακας της περιοχής υπέβαλε μήνυση κατά του κοινοτάρχη Σταμάτας για παρεμβάσεις σε δασική έκταση στη θέση Μιχαλέτσα της Ροδόπολης.

Όπως προέκυψε από το δασαρχείο Πεντέλης είχε δοθεί έγκριση για την επιχωμάτωση ιδιωτικής αγροτικής έκτασης 10 στρεμμάτων, ωστόσο μπαζώθηκαν και άλλα 40 στρέμματα στην παρακείμενη δασική έκταση.

Αλλαγή χρήσης
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Σταμάτας είχε πάρει έγκριση από την πολεοδομία Καπανδριτίου για την επιχωμάτωση αγροτικής έκτασης 3,5 στρεμμάτων, αλλά σύμφωνα με τους επιθεωρητές προχώρησε σε αλλαγή χρήσης και κατάληψη άλλων 7 στρεμμάτων δάσους.

Ευθύνες επιρρίπτει το πόρισμα και κατά του δασονομείου Αγίου Στεφάνου για καθυστερήσεις στην αποστολή του πρωτοκόλλου της μήνυσης, καθώς και στην προϊσταμένη της πολεοδομίας Καπανδριτίου διότι ανέφερε ψευδώς σε έγγραφό της ότι οι παρεμβάσεις στις δασικές εκτάσεις ήταν πολύ μικρότερες. Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής έχει επιβάλλει ποινή δίμηνης παύσης από τα καθήκοντά του στον κοινοτάρχη Σταμάτας εξαιτίας της χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων προκειμένου να υδροδοτηθούν και ηλεκτροδοτηθούν αυθαίρετες κατοικίες και ποιμνιοστάσια. Η υπόθεση εκκρεμεί μετά την προσφυγή του κοινοτάρχη στο ΣτΕ κατά της απόφασης της περιφέρειας.

Πηγή Τα Νέα
28.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis