Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Χαρίζει 2 εκατ. ευρώ ο Δήμος Αθηναίων!!!!!

Χρέη και οφειλές που πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ αποφασίζει σήμερα να χαρίσει ο Δήμος Αθηναίων, κυρίως σε «επαγγελματίες» που υποτίθεται ότι πλήρωναν για να καταλάβουν κοινόχρηστους χώρους σε πεζοδρόμια και πλατείες.

Προεκλογική άφεση αμαρτιών ή απλή... σύμπτωση;

Οπως και να έχει το πράγμα, είναι χαρακτηριστικό ότι 47 από τα 64 θέματα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου αφορούν διαγραφές χρεών. Το μεγαλύτερο «πακέτο» αφορά την παραγραφή οφειλών 1.037.939,90 ευρώ που μοιράζονται ως εξής:

α) 715,7 χιλιάδες από τέλη κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων (τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.), β) 288,7 χιλιάδες για τέλη μικροπωλητών και περιπτέρων,

γ) 33,6 χιλιάδες από τέλη διαφημίσεων.

Για όλες τις κατηγορίες τα ποσά είχαν βεβαιωθεί έως το έτος 2002 (λήξη δημαρχίας Αβραμόπουλου) και ουδέποτε πληρώθηκαν, ενώ, όπως αναφέρει η αρμόδια επιτροπή που εισηγείται τη διαγραφή, «ασκήθηκαν κατ' επανάληψη τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Αλλο μεγάλο «πακέτο» αφορά οφειλές συνολικού ύψους 295.000 ευρώ, των οποίων η διαγραφή προτείνεται καθώς οι οφειλέτες «στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αγνώστου διαμονής». Σύγχυση επικρατεί για το χρονικό διάστημα στο οποίο βεβαιώθηκαν τα παραπάνω τέλη, καθώς το εισηγητικό του δημάρχου αναφέρει το διάστημα 1990-2002 ενώ στην ημερήσια διάταξη αναφέρονται τα έτη 1990-92. Με τα υπόλοιπα 45 από τα 47 εισηγητικά διαγράφονται μικρότερα ποσά από πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, τέλη καθαριότητας και πρόστιμα του κανονισμού καθαριότητας που είχαν επιβληθεί πριν από πολλά χρόνια έως και μέσα στο 2008. Σε πολλές περιπτώσεις η επιτροπή εισηγείται τη διαγραφή λόγω οικονομικής δυσχέρειας του οφειλέτη, ενώ σε κάποιες άλλες θεωρείται ότι κακώς είχε επιβληθεί η χρέωση. Υπάρχουν επίσης θέματα στα οποία δεν αναγράφεται το ποσόν που διαγράφεται.

Οσο για εκείνους που πλήρωσαν τις οφειλές παρά την οικονομική δυσπραγία των εποχών, ας παρηγορούνται με τα «εκτεταμένα» έργα πρασίνου που κάνει ο δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis