Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Καταγγελία για «στημένο» διαγωνισμό

Τη διενέργεια «φωτογραφικού» διαγωνισμού για τη συντήρηση του πρασίνου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων καταγγέλλουν οι εργολήπτες έργων πρασίνου.

Οπως καταγγέλλουν, η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει «στηθεί» ώστε να αποκλείει όλες τις μικρές και μεσαίες εταιρείες του χώρου και να αναδεικνύει συγκεκριμένη πολυεθνική. Από την πλευρά τους, τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α. Ε. απορρίπτουν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το μέγεθος έργου επιβάλλει την ανάθεσή του σε μεγάλη και έμπειρη εταιρεία. Ο διαγωνισμός αφορά τη συντήρηση του πρασίνου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αττικής, της Πάτρας, του Ηρακλείου και του Βόλου για τα επόμενα 2,5 χρόνια, προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Εργοληπτών Γεωπόνων Εργων Πρασίνου, κ. Γιώργος Καφρίτσας, σημειώνει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού «φωτογραφίζει» μεγάλη εταιρεία του χώρου. «Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ζητούν από τον ανάδοχο του έργου να έχει κύκλο εργασιών το προηγούμενο έτος 1,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, αν μια εταιρεία έχει κύκλο 1 εκατ. ευρώ, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο έργο;», λέει στην «Κ». Οπως σημειώνει, η προκήρυξη ζητάει ο υποψήφιος να έχει πιστοποιηθεί με διάφορα ISO, τα οποία όμως δεν αφορούν την εκτέλεση του έργου, αλλά τον τρόπο διοίκησης της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διον. Σταμενίτης απορρίπτει κατηγορηματικά τις καταγγελίες. «Ακολουθήσαμε ακριβώς τις προδιαγραφές των προηγούμενων διαγωνισμών», λέει στην «Κ». «Το έργο είναι μεγάλο και για το λόγο αυτόν ζητάμε μια αξιόπιστη εταιρεία με σοβαρή εμπειρία. Οσον αφορά τα ISO, και τα Ολυμπιακά Ακίνητα έχουν πιστοποιηθεί και συνεπώς επιθυμούμε το καλύτερο».

Του Γιωργου Λιαλιου

Πηγή Καθημερινή

16.9.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis