Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πάρκινγκ και Μουσείο


 Στην επιστολή της προς την εφμ Καθημερινή η κ. Μαρίνα Κουρεμένου από την Αθήνα γράφει :

Κύριε διευθυντά
Μετά το αποκαλυπτικό άρθρο του Δημήτρη Ρηγόπουλου με θέμα τη χρήση του πεζόδρομου της Δ. Αρεοπαγίτου ως χώρου στάθμευσης, απευθύνω αυτήν την επιστολή προς την πολιτική, διπλωματική, καλλιτεχνική, κοινωνική και κοσμική «ελίτ» της Αθήνας. Σε όλους εσάς που είστε πολύ συχνά καλεσμένοι στις κοινωνικές εκδηλώσεις του Νέου Μουσείου Ακρόπολης ή επισκέπτεστε το μουσείο με δικούς σας καλεσμένους. Ισως δεν έχετε σκεφτεί ότι σταθμεύοντας το ογκώδες αυτοκίνητό σας ή αφήνοντάς το υπό τη φύλαξη του οδηγού σας, πάνω στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (συχνά με τη μηχανή αναμμένη), εκτός του ότι παρανομείτε, καταστρέφετε τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο του τόπου μας, καταλύετε την ιερότητα του Ιερού Βράχου, καταργείτε τον ωραιότερο χώρο περιπάτου των Αθηναίων και προκαλείτε τα ειρωνικά σχόλια και την απογοήτευση των τουριστών, τους οποίους, κατά τα άλλα, αγωνίζεστε να προσελκύσετε στην Αθήνα.
Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στην ισχύ και στα αξιώματά σας. Το κυκλοφοριακό γύρω από το Μουσείο δεν μελετηθήθηκε επαρκώς, ειδικά ο τρόπος προσέλευσης στο 300 θέσεων εστιατόριο δεν μελετήθηκε καθόλου. Η διοίκηση του Μουσείου ζητάει βοήθεια. Ισως δεν σκέφτηκε να προσθέσει στο συμφωνητικό ενοικίασης του χώρου για κοινωνικές εκδηλώσεις, την υποχρεωτική καταβολή ενός ποσού για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης σε υπάρχοντα γειτονικά γκαράζ.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι στις προθέσεις κανενός να μετατραπεί η είσοδος του Μουσείου Ακρόπολης σε είσοδο ξενυχτάδικου της Ιεράς Οδού.
Μαρινα Κουρεμενου / Αθήνα
Πηγή Καθημερινή
21.11.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis