Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Υπέρ του σχεδίου Κατσέλη για τα δάνεια οι έμποροι

Μέτωπο στήριξης της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη και ταυτόχρονα εναντίον των τραπεζιτών συγκροτούν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αφορμή τις αντιδράσεις του τραπεζικού κλάδου επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Ζητήσαμε από την υπουργό να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, να μην υποχωρήσει στους λεονταρισμούς των τραπεζών» τόνισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με την κ. Κατσέλη. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών πρέπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορολογουμένους, που πριν από ένα χρόνο στήριξαν με 28 δισ. την ύπαρξη των επιχειρήσεών τους. Την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ζήτησε χθες και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης. Το μέτωπο συμπληρώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), το οποίο, αναφερόμενο στους τραπεζίτες, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «οι παράγοντες αυτοί τυχαίνει να έχουν στηριχθεί και ευεργετηθεί από την πολιτεία πλουσιοπάροχα χωρίς να έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που συμβατικά αλλά και ηθικά θα έπρεπε να έχουν αναλάβει».

Η κ. Κατσέλη από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι τραπεζίτες δεν είπαν ποτέ στη Βουλή ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου. Ωστόσο, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την περασμένη Τετάρτη υπήρξε σαφής αναφορά στο θέμα αυτό από τον πρόεδρο της ΕΤΕ κ. Βασίλη Ράπανο.

22.12.09

Σημ δική μας :
Κάποιου του χαρίζανε έναν γάϊδαρο....
Είναι δυνατόν λοιπόν να είναι αντίθετοι με το σχέδιο Κατσέλη οι έμποροι????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis