Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Αρπαξαν τα λεφτά των εποχικών


Την εμπλοκή πυροσβεστών στην κλοπή χρηματοκιβωτίου που περιείχε 120.000 ευρώ από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στον Ασπρόπυργο εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Στ. Στεφανίδης έθεσε ήδη σε διαθεσιμότητα τον διοικητή της υπηρεσίας και ζήτησε να διεξαχθεί παράλληλη εσωτερική έρευνα.

Η κλοπή έγινε χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης από την πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων της ΕΜΑΚ στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και έφθασαν στο κτίριο αφού διένυσαν μια απόσταση περίπου 80-100 μέτρων χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Και αυτό παρα το γεγονός ότι στην μπροστινή πύλη υπήρχε φρουρός. Οι δράστες φαίνεται ότι ήξεραν άριστα το εσωτερικό του κτιρίου της ΕΜΑΚ και κατευθύνθηκαν αμέσως στο δωμάτιο όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο. Διέφυγαν πιθανότατα με φορτηγό.
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου είδους κλοπή σε υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα 120.000 ευρώ προορίζονταν για την πληρωμή μισθών εποχικών δασοπυροσβεστών, των οποίων η σύμβαση είχε λήξει στις 30 Νοεμβρίου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την έρευνα εξετάζουν γιατί τα χρήματα αυτά, τα οποία είχαν παραληφθεί από τράπεζα, δεν παραδόθηκαν αμέσως στους εποχικούς δασοπυροσβέστες, όπως συμβαίνει συνήθως, και ποιοι γνώριζαν λεπτομέρειες για αυτή τη διαδικασία και την καθυστέρηση της πληρωμής.

Πηγή Το Βήμα
8.12.09

 Σημείωση δική μας:
Απορίας άξιον είναι τι δουλειά είχε το ζεστό χρήμα στα γραφεία της ΕΜΑΚ.
Γιατί η μισθοδοσία δεν γίνεται μέσω τραπεζικών λογ/σμών απευθείας στους λογαριασμούς των  δικαιούχων?
Αλλο ερώτημα είναι αφού η σύμβαση των ανθρώπων έληξε την 30.11.09 γιατί δεν είχαν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis