Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Δόσεις 3 δισ. για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Από τα 19 δισ. ευρώ τον χρόνο που είναι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα 3 δισ. ευρώ αφορούν αποπληρωμή δανείων. Ομοίως, άλλα 5 εκατ. ευρώ ετησίως αφορούν άλλες αποπληρωμές δανειακών αναγκών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, πλην στεγαστικών και καταναλωτικών ή πιστωτικών καρτών.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία για πρώτη φορά μετείχαν 15 ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στις εισοδηματικές απώλειες των υπαλλήλων, ο κ. Παπασπύρος τόνισε ότι 6 στους 10 θα έχουν μείωση των εισοδημάτων τους το 2010 από 5% μέχρι και 25%. Οι περικοπές ξεκινούν από τα 150 και φθάνουν μέχρι και τα 780 ευρώ τον μήνα. Για το 2010 η μείωση μόνο στις ονομαστικές αποδοχές θα κυμανθεί από 3% έως και άνω του 15%.

9.2.2010


Σημείωση δική μας :
Γιατί δεν μετριώνται οι δόσεις των δανείων των ιδιωτικών υπαλλήλων??
Πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι χρωστάνε δάνεια, είναι άνεργοι επειδή έκλεισε η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν και δεν είχαν την τύχη να τους "βολέψουν" σε κάποιαν άλλη θέση του Δημοσίου????
Βλέπεις οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν διαθέτουν το πλεονέκτημα της μονιμότητας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis