Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Πώληση Ακρόπολης και νησιών προτείνουν γερμανικά ΜΜΕ (Bild)

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες μόνο οι Ευρωπαίοι γελοιογράφοι τολμούσαν στο δικό τους πλαίσιο να «προτείνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει την Ακρόπολη για να ξεχρεώσει. Σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες με επιθετικά σχόλια συστήνουν να... απαλλαγούμε και από μερικά νησιά - ανάλογη πρόταση είχαν απευθύνει στην ισπανική κυβέρνηση οι Γερμανοί στο παρελθόν για την πώληση της Μαγιόρκας.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα μειώσει τις δαπάνες, αλλά επειδή αυτό δεν αρκεί, πουλήστε και την Ακρόπολη, χρεοκοπημένοι Ελληνες!», διακηρύσσει η μαζικής κυκλοφορίας κεντροδεξιά εφημερίδα «Bild». «Εάν πρέπει να διασώσουμε τους Ελληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι πρέπει να δώσουν σε αντάλλαγμα. Λόγου χάριν, μερικά από τα όμορφα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Εσείς το ρευστό κι εμείς την Κέρκυρα...», προσθέτει. Απαντώντας σε ηπιότερους τόνους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, τόνισε ότι την παρούσα στιγμή η προσοχή πρέπει να δοθεί αποκλειστικά και μόνον στο πρόγραμμα λιτότητας και στην αλληλεγγύη από όλους τους εταίρους της Ε. Ε. «Εχω κι εγώ ακούσει την πρόταση ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει ακόμη και την Ακρόπολη», υπογράμμισε. «Δεν ταιριάζουν τέτοιες προτάσεις αυτήν την περίοδο - άλλωστε, δεν ζητεί η Ελλάδα άμεση οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αλλά ένα σαφές μήνυμα προς τις αγορές ότι στηρίζουν την κυβέρνησή της», τόνισε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά της η Sueddeutsche Zeitung με σκληρές λέξεις παρομοιάζει τον Γιώργο Παπανδρέου σαν έναν άνθρωπο που πνίγεται στο τρικυμισμένο Αιγαίο. «Εξακολουθεί να κραυγάζει για βοήθεια ολοένα και δυνατότερα, ελπίζοντας ότι θα τον ακούσουν οι συμπατριώτες του και ότι οι προσπάθειές του θα τύχουν προσοχής από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες...». Για την Die Welt το ζήτημα της Ελλάδας αναδεικνύει πέραν των μέτρων λιτότητας και άλλα θέματα, όπως την ανάγκη να εφαρμοστούν και να διατηρηθούν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα μας. Επιπλέον, δίνει έμφαση στο ότι χωρίς την υιοθέτηση κοινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι δύσκολη η συνοχή της Ευρωζώνης. «Χωρίς να δοθεί μία απάντηση, δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για τις ανησυχίες των Γερμανών σχετικά με το ευρώ και την Ε. Ε., χαρακτηρίζοντάς τες ως υστερία...», υπογράμμισε η Die Welt.
Τέλος, σε μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση η Neuer Ruhr Zeitung επισημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι για το μέλλον του ευρώ ήταν υπερβολικοί, καθώς σήμερα η Ευρωζώνη δείχνει ότι δεν έχασε τη συνοχή της.

«Λίγοι πίστευαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει τόσο σοβαρά μέτρα λιτότητας, αλλά τελικά τους διέψευσε..», ανέφερε η γερμανική εφημερίδα.

Reuters

5.3.2010

Σημείωση δική μας :

Dear European partners,

Re: Magazine Bild where authors are proposing us to sell Acropolis or Corfu island in return to Greece debts

For what concern Corfu island, I think you need some geography lessons.
Let's  start  :
The Aegean Sea (Greek: Αιγαίο Πέλαγος, Egeo Pelagos [eˈʝeo ˈpelaɣos]( listen); is an elongated embayment of the Mediterranean Sea located between the southern Balkan and Anatolian peninsulas, i.e., between the mainlands of Greece and Turkey respectively.

However, Corfu island is absolutely irrelevant to Aegean Sea.

I think what you need is to buy a map
(We can provide you one, at increased rates specially designed for you,
equal to the high spread rates your financial institutions offer to us)
Mail expenses are indicated upon request

Sincerely yours
Dyosmaraki
(arthrosyllektis admin)

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxaxa ας πάει και το παλιάμπελο που λένε :):)
αλλά η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων συνήθως επιτίνουν το πρόβλημα.. κι εμείς το κάνουμε κατα κόρον τα τελευταία 30 χρόνια.. ίσως αυτό εννοούν οι γερμανοι.. όλα τα ξεπουλησαμε.. δρομους αεροδρόμια δεκο.. η ακρόπολη και τα νησιά μας έμειναν.. :):)
την καλημέρα μου :):)

dyosmaraki είπε...

@koulpa

Σαν να έχεις δίκιο μου φαίνεται...Δεν το είχα σκεφτεί έτσι....Ολη η Μάνη αγορασμένη από Γερμανούς είναι....

Καλημέρες και καλή εβδομάδα εύχομαι

ShareThis