Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το εξ αποστάσεως και εικονικό γραφείο μου...!!!!




Οταν, πριν από λίγο καιρό, γράφαμε για την εξ αποστάσεως διοίκηση, αναφέραμε ως βασικά συστατικά της επιτυχίας τού «virtual ηγέτη» με τις ομάδες εργασίας που τις διοικεί εξ αποστάσεως, την αξιοπιστία, τη συνέπεια, την ακεραιότητα και την οικειότητα απέναντι στα άτομα, όπως και την εξοικείωσή του με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιεί.

Σήμερα που, από άλλο παρατηρητήριο της επικαιρότητας, μας απασχολεί το virtual office (www.myoffice.gr) -έως πρότινος άγνωστη υπηρεσία στη χώρα μας που απέκτησε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας το 2008 από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με τον τίτλο «Γραμματειακή Υποστήριξη εξ Αποστάσεως (Τηλεγραμματεία)»- απευθυνθήκαμε στον εφευρέτη και γενικό διευθυντή της «My Office», τον κ. Λεωνίδα Παπαδάκη (lpapada@myoffice.gr), για να μας ενημερώσει σχετικά με τα πλεονεκτήματα που παρέχει η διαδικτυακή «real time» υπηρεσία -αλλά και η τηλεφωνική τηλεγραμματεία- έναντι μιας σταθερής γραμματείας/γραμματέως.

Το πρώτο πράγμα που μας ξεκαθάρισε είναι ότι η τηλεγραμματεία «δεν ανταγωνίζεται την παραδοσιακή γραμματεία, αλλά τη συμπληρώνει. Προσφέρει νέες υπηρεσίες και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας άμεσα, αλλά και έμμεσα, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγικότητα των πελατών της». Οπως επεσήμανε στην «Κ» «η τηλεγραμματεία έρχεται να καλύψει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσλάβουν αποκλειστική γραμματέα».

«Επιπλέον, επεκτείνει το ωράριο γραμματειακής υποστήριξης πέραν του παραδοσιακού 9 π.μ - 5 μ.μ. ακόμη και για τις εταιρείες που διαθέτουν γραμματεία». Ετσι, ένας υπάλληλος τηλεγραμματείας, ουσιαστικά, κατανέμει τον χρόνο του σε διάφορες επιχειρήσεις, που αλλιώς δεν θα είχαν τη δυνατότητα τέτοιων υπηρεσιών.

Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδάκη για το αν υπάρχει ανταπόκριση και ζήτηση στη νέα αυτή μορφή υπηρεσίας. «Η “My Office” αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς. Και η ανάπτυξή της βασίζεται περισσότερο στην καλή φήμη που έχει στους χρήστες της».

4.7.2010

1 σχόλιο:

Οδυσσέας είπε...

Παλιά, το "Αλβανός τουρίστας" κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο. Σε λίγο και το Έλληνας εργαζόμενος.
Και θα είναι και όπως η εικόνα του άρθρου, μάλλον.

ShareThis