Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κόντρα εργαζομένων με τη διοίκηση της "Ράδιο Κορασίδης"

Σε ανοιχτό πόλεμο βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι της Ράδιο Κορασίδης με τη διοίκηση της ιστορικής αλυσίδας. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση ότι «κάνει παιχνίδια» σε βάρος τους και εις βάρος της βιωσιμότητας της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση απαντά πως, ακόμη και σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία, προτάσσονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει ότι ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας «πρότεινε ως σχέδιο διάσωσης να σπάσει την επιχείρηση σε επιμέρους εταιρείες, όπου οι εργαζόμενοι θα γίνουν συνεταίροι με μετοχικό κεφάλαιο τις αποζημιώσεις τους».

Από την πλευρά της η διοίκηση δημοσίευσε χθες δελτίο Τύπου απαντώντας ότι «το σχέδιο μετατροπής των καταστημάτων σε αυτοτελείς, ανεξάρτητες επιχειρήσεις προτάθηκε προς τους διευθυντές των καταστημάτων ως ύστατη επιχειρηματική προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα συμφέροντα των εργαζομένων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του το σωματείο ρωτά: «Τι απέγιναν τα 160 εκατ. ευρώ που μπήκαν από τη MIG κατά τη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου το περασμένο φθινόπωρο;» και «γιατί παραχώρησε και έναντι ποιου τιμήματος την κεντρική αποθήκη στη Θήβα;», αλλά και «γιατί δεν προχώρησε στην αγορά εμπορευμάτων και αντ’ αυτού ανακαινίζει τα καταστήματα;».

Η διοίκηση απαντά πως επί του ακινήτου στη Θήβα πραγματοποίησε σύμβαση sale and leaseback και το ποσό που εισέπραξε διατέθηκε στην εξόφληση οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Διευκρινίζει επίσης ότι η αύξηση κεφαλαίου από τη MIG ήταν 114 εκατ. ευρώ και όχι 160 εκατ. ευρώ και αφήνει να εννοηθεί ότι και αυτά τα κεφάλαια διατέθηκαν για ανάλογους σκοπούς. Επίσης, αποδίδει τη δυσχέρεια ανανέωσης των εμπορευμάτων στη «δυσμενή γενική και ειδική οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται για την αλυσίδα, χωρίς όμως ευθύνη της εταιρείας».

Της Θεοδώρας Λιακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis