Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Απειλούν με απεργία οι πρατηριούχοι

Έντονα αντιδρούν οι πρατηριούχοι στο ν/σ του υπουργείου Υποδομών που καταργεί τις αποστάσεις ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων. Απειλούν με κλείσιμο των πρατηρίων, ενώ κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την κυβέρνηση.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι πρατηριούχοι, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με το οποίο μεταξύ άλλων καταργούνται οι αποστάσεις ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων. Το σχετικό ν/σ εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από το υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση της, την Δευτέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), μία από τις δύο Ομοσπονδίες του κλάδου, κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό του κλάδου των βενζινοπωλών καθώς το πρωί της Παρασκευής, παράγοντες του Υπουργείου διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να προχωρήσει πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι επίσης θα τεθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση.

«Με τις μεθοδεύσεις αυτές όχι μόνο καταργούνται για πολλοστή φορά στην πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για διάλογο και διαβούλευση με την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς, αλλά οι αρμόδιοι, για λόγους που θα πρέπει να μας εξηγήσουν, φτάνουν στο σημείο να εμπαίζουν έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών», αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της.

Παράλληλα, σε έγγραφο που απέστειλε το πρωί προς το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι στην περίπτωση που το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις του κλάδου, τότε θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και στο κλείσιμο των πρατηρίων.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας προκαλεί προβλήματα ασφαλείας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δημιουργία νέων πρατηρίων σε μια περίοδο που μετά βίας επιβιώνουν τα ήδη υπάρχοντα.

Πηγή Antenna
26.7.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis