Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

13η γιορτή Τσακώνικης μελιτζάνας στην Πλάκα Λεωνιδίου (28/8)

Μετά το 5ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς τον Μάιο του 2010, ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα οργανώνουν στις 28 Αυγούστου την 13η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας που θα γίνει στο γραφικό λιμανάκι της Πλάκας Λεωνιδίου. Η γλυκιά αυτή μελιτζάνα έχει χαρακτηρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν προϊον Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Στο πρόγραμμα της ημερήσιας εκδήλωσης περιλαμβάνονται, μπουφές εδεσμάτων που βασίζονται στην τσακώνικη μελιτζάνα, διαγωνισμός φαγητού με τσακώνικη μελιτζάνα και μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική. Ο έντεχνος λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος, με την ορχήστρα "Εμμέτρον" και 12 μπουζούκια, συμμετέχουν στη γιορτή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  που οργάνωσε τις Γιορτές Ελληνικής Γης, με σκοπό την προβολή των τοπικών προιόντων της χώρας μας και την στήριξη της Τοπικης Αυτοδιοίκησης, των παραγωγών και των γιορτών αυτών καθ' αυτών.
Στο Λεωνίδιο βέβαια οι διοργανωτές είναι πλέον βετεράνοι και η γιορτή αυτή μετά από 12 χρόνια είναι πια κλασική στο είδος της!

Πηγή in.gr

4 σχόλια:

αντωνης είπε...

Σε κεινες τις περιοχες εχω παει για διακοπες, αλλά δεν προλαβα να ειμαι στη γιορτη της μελιτζανας.
Εχω ακουσει οτι γινεται πολυ ωραια γιορτη.
Θα συστηνα σε ολους να πανε, γιατι προσωπικα θεωρω την περιοχη ως μια απο τις ομορφοτερες που εχω επισκεφθει, σε αυτη την αποσταση απο την Αθηνα.

dyosmaraki1 είπε...

@αντώνης

Αν θυμάμαι καλά είχες μείνει στη Πλάκα που είναι πανέμορφη.

αντωνης είπε...

Διπλα ειχα μεινει, στα Πουλιθρα.
Αλλά γυρισαμε αρκετα, οπως κανουμε συνηθως, αν και πηγαμε σε εποχη που δεν μπορουσαμε να κανουμε πολλες διαδρομες λογω της εγκυμοσυνης της γυναικας μου.
Ειχαμε παει απο τον Τυρο μεχρι τα Πουλιθρα σε ολες τις παραλιες και ειχαμε ανεβει και μεχρι τον Κοσμα.
:)

dyosmaraki είπε...

Α! Ναι! Τώρα θυμάμαι...

Στον Κοσμά να υπάρχει άραγε εκείνο το ζαχαροπλαστείο δίπλα στην εκκλησία που κάνει την νοστιμότερη καρυδόπιτα που έχω φάει....???

Και ο μπάρμπα Ανάργυρος που σκαλίζει κορμούς δέντρων, να είναι καλά άραγε???

Εχω κάποια χρόνια να περάσω από εκείνα τα μέρη....

ShareThis