Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Χταπόδι η "μαφία των ακινήτων"

Εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, διαφημιστικές αλλά και πώλησης... ιατρικών ειδών, με αμφίβολη δραστηριότητα, είχε ενεργοποιήσει η «μαφία των πλειστηριασμών» προκειμένου να εκδίδει πλαστά τιμολόγια και να ιδιοποιείται ακίνητα! Παράλληλα, σύμφωνα με έγγραφα που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ., μέλη της συμμορίας ζητούσαν «μίζες» προκειμένου να εξασφαλίζουν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις από διοικητικά δικαστήρια σε υποθέσεις φορολογικών εκκρεμοτήτων μεγάλων εταιρειών και καταβολής προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερα στοιχεία, από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, τα ηγετικά μέλη της μαφίας των πλειστηριασμών σε συνεργασία με κύπριους ιδιώτες είχαν δημιουργήσει εταιρείες... ενημέρωσης αλλά και πληροφορικής, όπως και εμπορίας ηλεκτρονικών και ιατρικών ειδών προκειμένου μέσω αυτών να προχωρούν σε εικονικές αγορές ή ενοικιάσεις ακινήτων χωρίς ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους να έχει ιδέα...

Ανάμεσα στις εταιρείες για τις οποίες έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι η «Νέα Ενημέρωση- Πληροφορική» με έδρα στην οδό 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά, της οποίας δημιουργός είναι Κύπριος που εμφανίζεται ως ιδρυτής και άλλων παρόμοιων εταιρειών του ίδιου κυκλώματος. Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο σε γραφεία εταιρείας ΜΜΕ στην περιοχή των δυτικών προαστίων, που φαίνεται να συσχετίζεται με κάποια τιμολόγια για τα οποία εξετάζεται αν είναι εικονικά. Επιπλέον έλεγχος γίνεται για διαφημιστική εταιρεία με έδρα την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ερυθραία, για μία άλλη πώλησης ιατρικών ειδών στην οδό Κλεισούρας στην Πετρούπολη αλλά και για δύο κατασκευαστικές εταιρείες με έδρα τη Νέα Ιωνία αλλά και την πλατεία Βικτωρίας, που φαίνεται ότι πάλι χρησιμοποιείται στα τρικ ιδιοποίησης ακινήτων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα έγγραφα από τα οποία προκύπτει παρέμβαση του κυκλώματος σε διοικητικά δικαστήρια για φορολογικά ζητήματα. Ανάμεσα στα άλλα έχει εντοπιστεί περίπτωση επιβολής προστίμου, συνολικού ύψους 1.030.000 ευρώ, στα τέλη του 2004 από οικονομική υπηρεσία στον Βύρωνα για φορολογικές παραβάσεις εταιρείας τεχνικών μελετών. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου στην οποία το πρόστιμο εξαφανίζεται με το σκεπτικό ότι η οικονομική υπηρεσία που το επέβαλε ήταν αναρμόδια να πράξει κάτι τέτοιο. Ωστόσο από μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί αυτή η εξαΰλωση του προστίμου έγινε ύστερα από παρέμβαση του 53χρονου πολιτικού μηχανικού που θεωρείται «αρχηγός» του κυκλώματος.

Του Β.Γ. Λαμπρόπουλου
30.9.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis