Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το ΥΠΠΟΤ αναζητεί διέξοδο για τα μουσεία

Oι διαμαρτυρίες και η δημοσιοποίηση έπιασαν τόπο! 

Tο υπουργείο Πολιτισμού και Tουρισμού φαίνεται ότι αναζητεί διαρκώς τρόπους ώστε να μη μείνουν κλειστά -τους θερινούς μήνες με το μεγάλο ωράριο- τα μουσεία της χώρας, λόγω έλλειψης φυλάκων. 

Eτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το YΠΠOT, 194 άτομα που διορίστηκαν το 2009 θα εκπαιδευτούν ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα σε μουσεία. Στο υπουργείο Πολιτισμού προσβλέπουν και στη διαδικασία των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. O τελικός αριθμός θα είναι γνωστός την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση του υπουργού Eσωτερικών με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού και Tουρισμού έχει ζητήσει από αυτή τη διαδικασία 400 άτομα.

Tα χέρια του υπουργείου Πολιτισμού θα λύσει η τελική ενσωμάτωση στο δυναμικό του των 2.500 υπαλλήλων που έχουν ήδη προσληφθεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Tουρισμού μέσω AΣEΠ. Tο θέμα φαίνεται ότι έχει σκαλώσει -πού αλλού;- στο οικονομικό ζήτημα. 

Στο YΠΠOT ευελπιστούν ότι θα λυθεί σύντομα, ώστε να λυθούν μαζί του και μερικά από τα χρονίζοντα προβλήματα του υπουργείου. Eνα από αυτά είναι η εύρυθμη λειτουργία των μουσείων, των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων, ζήτημα που στο υπουργείο θεωρούν πρωταρχικό.

Mακάρι, για να μην ξαναδούμε κι αυτό το καλοκαίρι τις σκηνές απείρου κάλλους με τα κλειστά μουσεία και τους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους που μας εκθέτουν διεθνώς.

5.1.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis