Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Βύρωνας σύσσωμος καταδικάζει την σύλληψη-απαγωγή του Δ. Παπαδάτου


Ο κ. Παπαδάτος, περιγράφοντας την περιπέτειά του, είπε ότι είχε βρει μια ταυτότητα και πήγαινε να την παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα, όταν κοντά στο σπίτι του τον συνέλαβε αστυνομικός με πολιτικά και σχεδόν ταυτόχρονα, όπως είπε, «βγαίνουν από το στενό από το οποίο βγήκε ο άνδρας αυτός περί τους 10-15 με πολιτικά, πολλοί εκ των οποίων είναι κουκουλοφόροι, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι με χτυπούν βίαια.

«Φωνάζω βοήθεια -συνέχισε- γιατί νιώθω ότι απειλούμαι και έχω την αίσθηση ότι είμαι θύμα παρακρατικής επίθεσης. Καταλαβαίνετε ότι στο αίτημά μου και με φωνές, ``δείξτε μου, έστω, τα στοιχεία σας``, να ξέρω ότι είμαι με την αστυνομία, όχι μόνο δεν έχουν ανταποκριθεί, αλλά με έχουν βρίσει και με έχουν χτυπήσει απίστευτα».
«Με ακινητοποιούν -πρόσθεσε ο ίδιος- με ρίχνουν κάτω, με έχουν ρίξει κάτω δέκα και με χτυπάνε. Μου περνάνε τις χειροπέδες. Με χτυπάνε, ενώ μου έχουν περάσει τις χειροπέδες. Με βρίζουν απίστευτα και άνδρες και γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα με βάζουν σ' ένα συμβατικό αμάξι, εξ όσων μπόρεσα να δω, και με οδηγούν χτυπώντας με και σιδηροδέσμιο σ΄ ένα μέρος που εγώ δεν ξέρω».
Στη συνέχεια του ζήτησαν, όπως είπε, να βγάλει όλα του τα ρούχα και αφού έμεινε γυμνός για περίπου 20 λεπτά, του επέστρεψαν τα ρούχα. Αμέσως μετά εμφανίστηκε άτομο που του δήλωσε ότι έχει γίνει λάθος και αφού του πήραν αποτυπώματα τον οδήγησαν στη ΔΑΕΕΒ «οπου, αντί να μου απολογηθούν για την απίστευτη ταλαιπωρία -και είμαι επιεικής- στην οποία με έχουν υποβάλει, βρίσκομαι να απολογούμαι για την ταυτότητα η οποία βρέθηκε επάνω μου». Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Με αφορμή τη σύλληψη και τις καταγγελίες του στελέχους του ΣΥΝ και της «Στάσης Βύρωνα» Δημοσθένη Παπαδάτου, εκδόθηκαν οι εξής ανακοινώσεις:

Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα
«Η Δημοτική Πρωτοβουλία “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” καταγγέλει στο δημοκρατικό λαό του Βύρωνα την απαράδεκτη, τρομοκρατική επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού της αστυνομίας που «απήγαγε», ξυλοκόπησε και παράνομα κράτησε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ το μέλος της Γραμματείας της παράταξης μας Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο.
Η «απαγωγή» και ο ξυλοδαρμός του Δημοσθένη έγινε, χωρίς να προηγηθεί ο στοιχειώδης έλεγχος, 100 μέτρα από το σπίτι του ενώ πήγαινε πεζός προς αυτό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια γειτόνων και περαστικών μέρα μεσημέρι στην Φορμίωνος, από ασφαλίτες και αστυνομικούς με πολιτικά.»
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση, κάνοντας κλικ εδώ.

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
«Για μια ακόμη φορά, η αστυνομία έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο στο Βύρωνα. Την Πέμπτη 13.1 στην οδό Κορδελιού άντρες της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν, χτύπησαν και μετέφεραν στη ΓΑΔΑ τον συμπολίτη μας, μέλος του ΣΥΝ και της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα», Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο. Αφού τον κράτησαν και τον ανέκριναν για αρκετές ώρες, τον άφησαν δηλώνοντας του ότι έκαναν λάθος. Η σύλληψη ενός ατόμου, γνωστού στο Βύρωνα, η άσκηση βίας σε βάρος του και η πολύωρη και βάναυση διαδικασία που ακολούθησε αποδεικνύει ότι δεν έγινε κανένα «λάθος», αλλά έχουμε μια συνειδητή επιλογή από τη μεριά της αστυνομίας και της κυβέρνησης με στόχο τη δημιουργία κλίματος φόβου τόσο στη γειτονιά μας, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.»
Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση, κάνοντας κλικ εδώ.

Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα
«Τουλάχιστον απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η «κατά λάθος» σύλληψη του στελέχους του ΣΥΝ και της Στάσης Βύρωνα αλλά πάνω από όλα ενεργού πολίτη του Δήμου μας Δημοσθένη Παπαδάτου.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη άσκηση βίας και τις βάναυσες διαδικασίες μεταχείρισης που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναίτιας προσαγωγής του, καλούμε τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου μας να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή να παρέμβει άμεσα και να διερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα προχθεσινά γεγονότα.»

Στα παρακάτω Βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε συνέντευξη Τύπου-ενημέρωση που διοργανώθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011, στις 17:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου 36-44)






Πηγή Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis