Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο Δαφνί ο εφοριακός που καταχράστηκε 2 εκατομμύρια ευρώ.....

Στο Δαφνί νοσηλεύεται ο εφοριακός της ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών που αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές. Σε λογαριασμό του είχαν εντοπιστεί 2,2 εκατομμύρια ευρώ από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης ο εφοριακός της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών που διώκεται ως εγκέφαλος κυκλώματος, που απέσπασε από την εφορία τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο άνδρας, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα, με πληροφορίες να θέλουν να έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ψυχολογικά προβλήματα.

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι επιμένουν ότι ο νοσηλευόμενος εφοριακός είναι σε τέτοια άσχημη κατάσταση, από ψυχιατρικής πλευράς, που δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας ανέλαβε να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβη με τον εφοριακό από την Εφορία της Κυψέλης, σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 2,2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα προήλθαν από εικονικές εταιρείες με πλαστά τιμολόγια και παράνομη είσπραξη ΦΠΑ.

Οι περισσότερες συναλλαγές γίνονταν μέσω τραπεζικού καταστήματος στην Αίγινα, με τις διωκτικές αρχές να αναζητούν τους συνεργούς του εφοριακού, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε στο κύκλωμα κι άλλος υπάλληλος της ΔΟΥ.

Ο άνδρας φέρεται να είχε στήσει μαζί με άλλους συνεργάτες εκτός εφορίας ένα μεγάλο δίκτυο ανύπαρκτων ουσιαστικά εταιριών, οι οποίες εμφανίζονταν να κάνουν έργα του δημοσίου. Οι εταιρίες αυτές προσκόμιζαν στην ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά (τιμολόγια, εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους τους ελεγκτικού συνεδρίου κλπ.) και εισέπρατταν τεράστια ποσά.

Πηγή: news247.gr

Σχόλιο δικό μας 

Είναι παράξενο το πόσο εύκολα αλλάζει ο άνθρωπος. Τη μια  στιγμή έχει σώας τας φρένας και δείχνει να ελλίσσεται με επαγγελματική δεξιοτεχνία ιδρύοντας εταιρείες φαντάσματα, συναλλάσσεται με το δημόσιο (να υποθέσω πως έπαιρνε απευθείας αναθέσεις έργων από το δημόσιο????) και την άλλη στιγμή ωλοσδιόλου τυχαία αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου παρουσιάζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Φαίνεται πως οι ψυχολογικές διαταραχές συνάδουν μόνο με τα έσοδα και ποτέ με την κατάχρηση δημοσίου χρήματος ούτε με τα έξοδα και την καλοπέραση.....

Ωρες είναι να πάρει απαλλαγή λόγω του ακαταλόγιστου....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!
Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις με τη διαφθορά...
Εγώ πάντως δεν είμαι με αυτούς που τα φάγανε και μας διαλύσανε, μ' αυτούς που μας κάνουν να ντρεπόμαστε ...
Πληρώνω όμως τώρα ως καλός μπιπ και τρελαίνομαι από ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών μου...
Αυτή ήταν η επιβράβευση για την εργατικότητα και την τιμιότητά μου.
Φυλακή θα πάει κανένας, δήμευση περιουσίας θα γίνει; Ή εις υγείαν των κορόιδων;

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,Δυοσμαράκι.

dyosmaraki είπε...

@alla logia
Συμφωνώ μαζί σου alla logia μου. Αλλοι τρώνε και άλλοι πληρώνουν.
Κι έρχεται η ώρα που λες "μήπως βαδίζω σε λάθος δρόμο"? "μήπως είμαι ο μπιπ της υπόθεσης"?
Φυλακή και δήμευση περιουσίας προσωπικά δεν βλέπω στον ορίζοντα. Κανένα τρελλόχαρτο για απαλλαγή λόγω ψυχικών διαταραχών το βλέπω πιθανότερο.
Καλό Πάσχα και σε σένα καλή μου. Ας περάσουμε όμορφα και γαλήνια αυτές τις ημέρες με πρόσωπα αγαπημένα.

ShareThis