Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δημοσιευθεί ο διορισμός μου"

Μυστήριο κάλυπτε, για λίγες ημέρες, τον νέο διευθυντή του ΕΚΑΕ, δρα Κ. Γιαννικέλη. Η θέση, όπως προαναφέραμε, μένει κενή από τις 11 Μαρτίου 2010. Ο κ. Μπιτσαξής είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Ροντογιάννη, διότι, λόγω των διδακτικών καθηκόντων του στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, δεν μπορούσε να παρευρίσκεται καθημερινά στο ΕΚΑΕ. Σημειωτέον ότι ο κ. Ροντογιάννης υπηρετούσε εκεί αμισθί κατόπιν απαιτήσεώς του, όπως επισημαίνει, από τις 23 Δεκεμβρίου 2008.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν από τη ΓΓΑ, ο κ. Γιαννικέλης –ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε, υπήρξε μαθητής του κ. Ροντογιάννη– επειδή είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ισπανίας, δεν μπορεί να έλθει για ν’ αναλάβει τη θέση πριν από τον Μάιο. Το μυστήριο προκλήθηκε από το ότι, όσο κι αν ψάξαμε στο Διαδίκτυο, ουδέν βρήκαμε για τον κ. Γιαννικέλη, πέραν του ότι πριν από 10-11 χρόνια είχε μετάσχει σε επιστημονικά συμπόσια. Μας παραξένεψε αυτό διότι, λογικά, εφ’ όσον είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ισπανίας, όλο και κάποιες πληροφορίες έπρεπε να υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Ψάχνοντας, βρήκαμε –έτσι πιστέψαμε– τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου. Ηταν λανθασμένη. Κάναμε κι άλλες προσπάθειες και η τρίτη ήταν η τυχερή. Συνεπής σε ό, τι του ζητήσαμε, μας απάντησε ευγενέστατα την επομένη, στέλνοντάς μας επιγραμματικά τα σχέδιά του για το ΕΚΑΕ, βιογραφικό σημείωμα και μια ενδιαφέρουσα επισήμανση: «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δημοσιευθεί ο διορισμός μου στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως και, κατά συνέπεια, δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου διευθυντή του ΕΚΑΕ».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 1996 διδάσκει «στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο της Εξτρεμαδούρα το αντικείμενο της Βιομηχανικής Ανάλυσης και Κινητικού Ελέγχου της Ανθρώπινης Κίνησης, με τη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή».

Φιλοδοξία του είναι το ΕΚΑΕ να μπορέσει να ανταποκριθεί: «Στις σύγχρονες απαιτήσεις της επιστημονικής στήριξης του ελληνικού πρωταθλητισμού, στον συντονισμό της ερευνητικής δραστηριότητας όλων των επιστημονικών φορέων που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό και στην επιστημονική διάρθρωση της επιμόρφωσης των προπονητών και τεχνικών των ομοσπονδιών».

7.4.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis