Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δύο νεκροί από συμπλοκή στον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων - Βεντέτα Πακιστανών Αθίγγανων για τα ανακυκλώσιμα υλικά

Δύο άτομα, πατέρας και γιος, από το Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις συμπατριώτες τους τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια συμπλοκής με αθίγγανους στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι πακιστανοί πήγαν την Παρασκευή το απόγευμα στο χώρο της χωματερής για να πάρουν ανακυκλώσιμα υλικά και κυρίως σίδερα.

Τότε τους αντιλήφθηκαν αθίγγανοι που διαμένουν σε καταυλισμό δίπλα στη χωματερή και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν απειλώντας τους με καραμπίνες. Στη συνέχεια συνεπλάκησαν και τότε κάποιοι από τους αθίγγανους χρησιμοποιώντας τα όπλα πυροβόλησαν εναντίον των πακιστανών με αποτέλεσμα δυο να σκοτωθούν, ο ένας ηλικίας 40-45 ετών και ο γιος του περίπου 20 ετών, και τρεις να τραυματιστούν. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο αργότερα συμπατριώτες των θυμάτων πήγαν στο σημείο και πυρπόλησαν, για εκδίκηση, τα παραπήγματα όπου έμεναν οι αθίγγανοι.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνταν μικροσυμπλοκές μεταξύ πακιστανών και αθίγγανων, καθώς οι δεύτεροι αντιδρούσαν έντονα στην παρουσία των αλλοδαπών στη χωματερή την οποία θεωρούν «άβατο» και θέλουν να την «ελέγχουν». Παράλληλα αστυνομικοί εξέφραζαν φόβους πως η «βεντέτα» που ξεκίνησε μεταξύ πακιστανών και τσιγγάνων στην περιοχή θα συνεχιστεί.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
11.4.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis