Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Λιγότερα, φέτος τα έντυπα φορολογικών δηλώσεων

Φέτος δεν στάλθηκαν έντυπα στους φορολογούμενους που υπέβαλλαν το 2010 τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, καθώς και σε όσους είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φέτος τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 3842/2010, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή. Έτσι εκτυπώθηκαν και
ταχυδρομήθηκαν μόνο 3,9 εκ. δηλώσεις (αντί για 5,6 εκ. που στάλθηκαν το 2010).
Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκ. ευρώ, 243 τόνοι χαρτιού, ενώ το περιβάλλον επιβαρύνθηκε με 600 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
Όλα τα έντυπα των δηλώσεων καθώς και οι οδηγίες είναι προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου από τον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, www.gsis.gr.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλιο δικό μας :
Καλά μη τρελλαθούμε τώρα....ΟΚ για την εξοικονόμηση χαρτιού από πλευράς ελληνικού δημοσίου αλλά για ποιά μείωση του διοξειδίου του άνθρακα μιλάμε? αφού ο φορολογούμενος θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως -με δικές του δαπάνες- να τυπώσει τα σχετικά έγγραφα για να προετοιμάσει τη δήλωσή του. Η αλήθεια είναι  πως η εκτύπωση και οι δαπάνες απλά άλλαξαν χέρια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis