Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η πιστοποίηση της κοροϊδίας

Γράφαμε προχθές ότι φτάσαμε να μιλάμε για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όχι επειδή απέτυχε το Μνημόνιο, αλλά επειδή δεν εφαρμόζεται. Αναφέραμε ότι υπάρχουν πολλοί «φιλεύσπλαχνοι» υπουργοί που ό, τι περιέκοψε το Μνημόνιο το έδωσαν σε υπερωρίες και οδοιπορικά. Οτι προσπαθώντας να κοροϊδέψουν την τρόικα στην ουσία κοροϊδεύουν τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και νιώθουν ότι οι θυσίες τους πάνε χαμένες.

Κατά μία σατανική σύμπτωση, την ίδια ημέρα δημοσίευσης του άρθρου (18.5.2011) ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας εξέδωσε μια ανακοίνωση για να πιστοποιήσει πως «πολλοί δεν καταλαβαίνουν -ούτε στην κυβέρνηση, πόσω δε μάλλον στον κρατικό μηχανισμό- ότι, ακόμη και αν κοροϊδέψουμε την τρόικα, δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε την οικονομία. Οτιδήποτε δεν περικόπτουμε σήμερα, θα εμφανιστεί αύριο και με τόκο».

Στην ανακοίνωση του Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας αναφέρονται τα εξής: «Συναδέλφισσες-οι. Μετά από τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και τις απαραίτητες ενέργειες από την υπουργό, κ. Λούκα Κατσέλη, αλλά και τη γενική γραμματέα, κ. Αννα Στρατινάκη, σας γνωρίζουμε ότι επιλύθηκε το θέμα καταβολής της υπερωριακής αμοιβής μας. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες και πάλι του Συλλόγου μας έστω και με οριακή πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποφασίστηκε η χορήγηση και για φέτος των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού με τις ίδιες προϋποθέσεις που μας χορηγούνταν επί σειρά ετών... Το νόμιμο και κεκτημένο επί σειρά ετών δικαίωμα χορήγησης δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού στους συναδέλφους μας με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες με την απόφαση αυτή συνεχίζεται. Βεβαίως, και η συγκεκριμένη αυτή απόφαση έχει πολέμιους “τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών”. Εμείς, πάντως, σαν Σύλλογος θα στηρίξουμε την απόφαση αυτή με όλες μας τις δυνάμεις και βεβαίως και αυτούς που την ψήφισαν».

Με άλλα λόγια, στο υπουργείο Εργασίας η ζωή συνεχίζεται σαν να μην υπάρχει κρίση και σαν να μην υπάρχει Μνημόνιο. Αλλά δεν φτάνει που παίρνουν τις υπερωρίες και τα δελτία «κοινωνικού» τουρισμού, ταυτόχρονα φωνάζουν για να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες. Στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τους τόπου (του ίδιου συλλόγου που παίρνει και τις πλασματικές υπερωρίες και τα δελτία κοινωνικού τουρισμού) υπάρχει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ η οποία καταγγέλλει: «Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται δημόσιες υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο προωθούνται νέες περικοπές σε βάρος των εισοδημάτων μας».

Μια ερώτηση απομένει: Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν και πότε θα το καταλάβουμε; Οταν χρεοκοπήσουμε;

Του Πάσχου Μανδραβέλη
20.5.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis