Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μεγάλη αποθήκη με προϊόντα «μαϊμού» στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί έρευνα σε μεγάλη αποθήκη, 600-700 τ.μ., με προϊόντα-μαϊμού, η οποία εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου, στην οδό Τριδήμα 9 στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα, απομιμήσεις γνωστών εταιρειών (είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια, τσάντες κ.ά.), και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν μέρες για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση από τα συνεργεία του δήμου.
Η αποθήκη στην Ακαδημία Πλάτωνος είναι η 19η που εντοπίζεται από την αρχή του χρόνου στο κέντρο της Αθήνας.
Στις άλλες 18 αποθήκες, η αξία των προϊόντων-μαϊμού υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια ευρώ. 

Πηγή Ναυτεμπορική
8.6.2011

Σημείωση δική μας :
Η φοροδιαφυγή όπως γίνεται αντιληπτό ΔΕΝ γίνεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.  Γίνεται από όσους διακινούν αυτά τα εμπορεύματα, όσους δημόσιους λειτουργούς κλείνουν τα μάτια τους και επιτρέπουν την αθρώα εισαγωγή (Κινέζικων κατά κύριο λόγο εμπορευμάτων) αλλά και την ελεύθερη διακίνησή τους (δεν είναι καρφίτσες να μπορούν να διακινηθούν δίχως να γίνουν αντιληπτοί) και από όσους διατηρούν σχετικές επιχειρήσεις που μισθώνουν τα εν λόγω ακίνητα. Από αυτούς οι οποίοι ΔΕΝ δηλώνουν τα εισοδήματά τους πρέπει να αναζητήσει έσοδα η πολιτεία και όχι από αυτούς που δηλώνουν είτε υψηλά εισοδήματα είτε ακίνητη περιουσία. Νισάφι πια, πότε θα γίνει κατανοητό???
Δεν αρκεί όμως ο εντοπισμός των αποθηκών στο κέντρο της Αθήνας, αναμένουμε να μάθουμε : 
α. Εάν τα εν λόγω εμπορεύματα καταστράφηκαν (ποιός είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου καταστροφής),  καθώς και
β. ποιό είναι το τίμημα για όσους εμπλέκονται στη διακίνηση των λαθραίων (κατά κύριο λόγο Κινέζικων) εμπορευμάτων και για πόσα χρόνια φυλακίστηκαν τα εμπλεκόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis