Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Πλημμύρα» αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Ξεπέρασε σε όγκο και συμμετοχή κάθε προηγούμενη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» πολιτών την Κυριακή, που συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα, δίνοντας δυναμικό «παρών» στο πανευρωπαϊκό ραντεβού του κινήματος.
Ένα ετερόκλητο πλήθος όλων των ηλικιών, αποτελούμενο από άνεργους, εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους και οικογένειες με μικρά παιδιά κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας, όπου προσήλθαν και πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας.
Ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες, σφυρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν υπάρχουν αρχηγοί, είμαστε όλοι μαζί», οι «Αγανακτισμένοι» παρέμειναν επί ώρες μπροστά από το κοινοβούλιο και στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το μνημόνιο και τα προωθούμενα μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέτρα.
Μάλιστα για πρώτη φορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη περιβλήθηκε από προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις και στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων της χώρας. Χιλιάδες, μεταξύ των οποίων και μοτοσικλετιστές, διαδήλωσαν στην καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα κατά του μνημονίου, ενώ υπήρχαν σκίτσα αυτοσχέδιας ζωγραφικής, αλλά και βιβλίο συλλογής υπογραφών.
Ογκωδέστατες ήταν οι διαδηλώσεις και στην Πάτρα, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στη Λαμία όπου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου της πόλης. Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο.
Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι «αγανακτισμένοι» του Ηρακλείου της Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.
6.6.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis