Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα παιδιά των λουλουδιών ξανάρχονται

Μάταλα - 3ήμερο φεστιβαλ αφιερωμένο στους χίπις
Πρεμιέρα σήμερα για το τριήμερο Φεστιβάλ των Ματάλων, που είναι αφιερωμένο στους χίπις της δεκαετίας του '60 και '70.
Μικροί και μεγάλοι κινούνται στους ρυθμούς των "παιδιών του λουλουδιών" και υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η εμπειρία να είναι μοναδική για όλους τους επισκέπτες.
Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, 50 χορευτές, 20 μουσικοί παραγωγοί και χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την περιοχή των Ματάλων ενώ γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία.
Ο δήμος Φαιστού, οι φορείς και οι κάτοικοι ?έστρωσαν χαλί με ζωγραφιές στους δρόμους, έστησαν αψίδες και προετοίμασαν τις θρυλικές σπηλιές για να υποδεχτούν τους χιλιάδες έλληνες και ξένους επισκέπτες. Στην πλατεία των Ματάλων και στους γύρω δρόμους φιγουράρουν σύμβολα ειρήνης και περιβαλλοντικά - οικολογικά μηνύματα.
"Τα Μάταλα, η Κρήτη ολόκληρη ανοίγουν θερμά την αγκαλιά τους σε όλους όσους βρεθούν σε αυτό το ξεχωριστό διεθνές "ραντεβού των παιδιών των λουλουδιών" δήλωσε στο "Έθνος" η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πολλές είναι οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή χορευτών, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων.
Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s - 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style και άλλες εκπλήξεις.
Μ. Κοκολάκης - Ευ. Καρεκλάκη
Πηγή Εθνος
11.6.2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis