Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκε ο αρχιμουσικός της Ορχήστρας των Χρωμάτων Μίλτος Λογιάδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Ο Μίλτος Λογιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αρχιμουσικού της Ορχήστρας των Χρωμάτων, «μια θέση που υπηρετώ με αφοσίωση εδώ και 20 χρόνια», όπως αναφέρει σε επιστολή προς τη διοίκηση της Ορχήστρας και με κοινοποίηση στον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο και τον υφυπουργό, κ. Τ. Χυτήρη. «Ο λόγος της παραίτησής μου είναι πως δεν διαθέτω άλλες ψυχικές αντοχές για να φέρω σε πέρας το έργο της Ορχήστρας, όπως ορίζουν το καταστατικό και οι στόχοι του ιδρυτή της.
»Η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπήρξε έργο ζωής για μένα και πίστευα ότι θα τελειώσω την καριέρα μου σ' αυτήν. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Η ταλαιπωρία που έχει υποστεί η Ορχήστρα όλα αυτά τα χρόνια από την πολιτεία και η επί της ουσίας αδιαφορία των υπουργών Πολιτισμού από την ίδρυσή της έως σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση αβάσταχτη για τους εργαζόμενους. Παρά τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς (ο απλός μουσικός αμείβεται με 650 ευρώ) και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, η μέχρι τώρα καλλιτεχνική παρουσία της Ορχήστρας αποδεικνύει την αφοσίωση στα ιδανικά (...) που ενσάρκωνε ο Μάνος Χατζιδάκις. Η αντοχή όλων μας όμως έφτασε στα όριά της. Ο παράνομος μηδενισμός της τακτικής επιχορήγησης του ΥΠΠΟΤ για το 2011 καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της έκτακτης επιχορήγησης, η οποία πλέον θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του χρέους προς το ΙΚΑ, έχουν οδηγήσει το μόνιμο δυναμικό και τους έκτακτους συνεργάτες της Ορχήστρας σε απελπισία.
Παράλληλα, η απόφαση του ΥΠΠΟΤ για ένταξη της Ορχήστρας στην ΕΡΤ, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, χωρίς χρονικό προσδιορισμό και ακριβείς προδιαγραφές. Επιπλέον, η ασάφεια και οι αντικρουόμενες απόψεις του υπουργείου σχετικά με τους όρους της ένταξης έχουν επιτείνει την ανησυχία όλων για το μέλλον της Ορχήστρας και έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν το ΥΠΠΟΤ προτίθεται να σώσει την Ορχήστρα των Χρωμάτων, διατηρώντας τη φυσιογνωμία της και τον αριθμό των 40 μονίμων μουσικών. Κάτω από αυτές της συνθήκες νιώθω ότι αποτελεί χρέος μου προς τον ιδρυτή της Ορχήστρας να υποβάλλω την παραίτησή μου, γνωρίζοντας ότι ο Μάνος Χατζιδάκις δεν θα δεχόταν ποτέ να βλέπει συναδέλφους του μουσικούς σε αυτή την απελπιστική κατάσταση. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Με αξιοπρέπεια, Μίλτος Λογιάδης».
7.6.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis