Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τα «θα» του Μεσοπρόθεσμου

Την ατζέντα του χαρτοφυλακίου τους άνοιξαν χθες αρκετοί από τους υπουργούς, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινοβουλευτικό σώμα για τις προτεραιότητές τους... 

Ειδικότερα:
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου ανήγγειλε ότι εκείνοι που θα επαναπατρίσουν οικειοθελώς τις καταθέσεις τους, θα τύχουν ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σε ριζικές αλλαγές σ' όλο το πλέγμα των τριών εξουσιών και άμεση νομοθετική ρύθμιση για τις υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, εξήγγειλε τη δημιουργία έκτακτου προγράμματος χρηματοδότησης της ανάπτυξης από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επίσης ότι μέσα στο β' εξάμηνο του 2011 θα συσταθεί δημόσια επενδυτική τράπεζα, που θα δώσει πνοή στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης έθεσε ως επείγουσα προτεραιότητα την αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Οπως εξήγησε, η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα προσαρμόσει το υφιστάμενο πλαίσιο στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, προκειμένου να μπορεί να διενεργείται δημοψήφισμα όχι μόνο για θέματα «μείζονος εθνικής σημασίας» όπως ισχύει έως σήμερα, αλλά και για νομοσχέδια που έχουν μεν ψηφιστεί, αλλά απαιτούν και την κρίση των πολιτών.
Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι δέχθηκε χθες απειλητική επιστολή από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας για τις τιμές των φαρμάκων. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «όποιος προσπαθήσει να κατατρομοκρατήσει άλλη φορά τους υπαλλήλους του υπουργείου θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πόλεμο από αυτόν που θέλει να προκαλέσει».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες την αυθαίρετη δόμηση. «Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσουμε τα αυθαίρετα, αλλά μπορούμε να εμποδίσουμε την ανέγερση νέων και να κατεδαφίσουμε αυτά που βρίσκονται στο αιγιαλό και σε δασικές εκτάσεις». Για την ενέργεια, ο κ. Παπακωσταντίνου είπε ότι θα προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο στις κρίσιμες υποδομές της χώρας. Σ' ό,τι αφορά τέλος τα σκουπίδια, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην Κερατέα και δήλωσε γενικόλογα ότι πρέπει να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές.
Ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης έθεσε ως προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο. Σ' ό,τι αφορά το Σκοπιανό, έθεσε ως καθοριστική προϋπόθεση για την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, επαναλαμβάνοντας την ελληνική πρόταση για γεωγραφικό προσανατολισμό και χρήση έναντι όλων. 

Πηγή ENET

Σχόλιο δικό μας :
Είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου «Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσουμε τα αυθαίρετα, αλλά μπορούμε να εμποδίσουμε την ανέγερση νέων και να κατεδαφίσουμε αυτά που βρίσκονται στο αιγιαλό και σε δασικές εκτάσεις»
Μήπως να έμπαινε όρος πως τα αυθαίρετα δεν μπορούν να μεταπωληθούν και πως θα πρέπει να περιέρχονται στη κυριότητα του δημοσίου?  Γιατί όσο εξακολουθούν να νομιμοποιούνται γαι ψηφοθηρικούς ή για φοροεισπρακτικούς λόγους τα αυθαίρεται τόσο αυτά θα αυξάνονται και θα πληθαίνουν.
Επίσης μήπως θα έπρεπε να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που έχουν χτιστεί σε αρχαιολογικούς χώρους εκτός από αυτά που βρίσκονται σε αιγιαλούς και δάση?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis