Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Χάκερς «χτύπησαν» το site της Προεδρίας

"Αγανακτισμένοι" χάκερ "χτύπησαν" το site της Προεδρίας της Δημοκρατίας! Εκτός λειτουργίας τέθηκε για πολλές ώρες χθες το site της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εξαιτίας της εισβολής χάκερ, οι οποίοι με το ψευδώνυμο "Ορέστης" ανήρτησαν κείμενο με συνθήματα.
Η εισβολή εντοπίστηκε στις 5 και 15 το απόγευμα και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αρχή Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στη θέση των ανακοινώσεων της Προεδρίας υπήρχε ένα σύντομο βίντεο με συνθήματα από την πλατεία Συντάγματος και ένα κείμενο που ανέφερε τα εξής:
"ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ. Είμαστε εδώ δυνατοί και πολλοί, κανείς δεν μπορεί να μας θάψει πλέον, κανείς δεν μπορεί να μας εκμεταλλευτεί, μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε, θέλουμε τα όνειρά μας με σάρκα και οστά, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να αναπνεύσουμε ελευθερία. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
Μόλις έγινε αντιληπτό, το site της Προεδρίας διέκοψε τη λειτουργία του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να σχολιάσει το πρωτοφανές γεγονός, ούτε να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Η αρμόδια υπηρεσία της Προεδρίας απευθύνθηκε στην εταιρεία που είχε σχεδιάσει το site, με αίτημα την επαναλειτουργία του, χωρίς τον κίνδυνο νέας επίθεσης χάκερ.

Πηγή ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis