Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συνεδριάσεις...βάσει αμοιβών

Αμεσο οικονομικό όφελος ύψους 450 ευρώ σε μόλις μιάμιση ημέρα και συνολικά 600 ευρώ σε μία εβδομάδα έχει για έκαστον από τους 51 βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η «εσπευσμένη» συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Το συνολικό κόστος για τον προϋπολογισμό της Βουλής ανέρχεται και για τους 51 στις 30.600 ευρώ. Για κάθε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής η «αποζημίωση» του βουλευτή - μέλους της είναι 150 ευρώ. Χθες και προχθές πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδριάσεις, συν μία η οποία είχε αντικείμενο την ακρόαση φορέων, η οποία, ωστόσο, δεν είναι αμειβόμενη. Θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη, την ερχόμενη Πέμπτη.

Η διαδικασία ακρόασης φορέων προβλέπεται, ώστε να υποβοηθηθούν τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών στην κρίση τους επί του εκάστοτε νομοσχεδίου. Στη χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής έλαμψαν διά της απουσίας τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Ακόμα και ορισμένοι εκ των εισηγητών προσήλθαν με καθυστέρηση σχεδόν σαράντα λεπτών. «Απόντες» ήταν πολλοί και στις υπόλοιπες συνεδριάσεις. Ενδεικτικό είναι πως μόνο 12 ζήτησαν και έλαβαν το λόγο, σε όλες τις συνεδριάσεις. Μεταξύ αυτών, ο κ. Κ. Καρτάλης (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος τηρώντας κριτικές αποστάσεις από διατάξεις οι οποίες αφορούν τον τουριστικό τομέα, μίλησε για «σοβαρές παρεκκλίσεις στην κειμένη πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία».

Εντονο προβληματισμό, για διάταξη του πολυνομοσχεδίου η οποία αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και για τις ρυθμίσεις σχετικά με τον ηλεκτρονικό τζόγο, εξέφρασε η πρόεδρος της επιτροπής κ. Βάσω Παπανδρέου. Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ένα «απέραντο καζίνο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και ζήτησε να αποσυρθούν οι διατάξεις και να έρθει αυτοτελές νομοσχέδιο.
Από την πλευρά του ο κ. Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι υπάρχουν «σκιές» στις διατάξεις εκείνες οι οποίες αφορούν τον ΟΠΑΠ.

Του Γιώργου Μπουρδάρα
21.7.2011

Σχόλιο δικό μας :
Ποτέ δεν μου ήταν ξεκάθαρο για ποιό λόγο θα πρέπει να αμοίβονται οι βουλευτές για το αυτονόητο : την άσκηση των καθηκόντων τους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis