Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μόνο 142 από τα 260 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας έχουν αξιοποιηθεί

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ζητέι την επιστροφή των 37 εκατ. ευρώ που έδωσε για τους πυρόπληκτους της Ηλέιας, με σκοπό τη δημιουργία πτέρυγας Αρκάδων στο νοσοκομέιο της Αθήνας.

Με παρέμβασή του, μέσω επιστολής, στο υποιυργείο Οικονομικών, ο Κ. Αγγελόπουλος ζητεί να μην επιστραφούν σε λογαριαμσό του τα αδιάθετα χρήματα που είχε προσφέρει ως οικονομική βοήθεια στους πυρόπληκτους της Ηλείας, αλλά να διατεθούν απευθείας στο νοσοκονείο ¨Ευαγγελισμός". 
Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επιμένει να αγνοεί ότι έχει υπάρξει επίσημο άιτημα από την πλευρά του επιχειρηματία για την αποδέσμευση των χρημάτων της δωρεάς του, αν και η επιστολή έχει αποσταλέι από τις 6 Οκτωβρίου 2011.
Μάλιστα από την ίδια επιστολή αποδεικνύεται ότι ο επιχειρηματίας είχε κάνει ανάλογες κινήσεις με επιστολές του από τον Φεβρουάριο του 2011.

Να υπενθυμίσουμε ότι ύστερα από καταγγελίες του βουλευτή και τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα, αποκαλύφθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, που το 2007 έπσευσαν να βοηθήσουν οικονομικά τους πυρόπληκτους της Ηλέιας μέσω του Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών, ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους όταν διαπίστωσαν ότι αυτά είχαν "παγώσει" στον κρατικό λογαριασμό επεδνύσεων.
Μάλιστα την οδό της απευθείας δωρεάς χωρίς τη μεσολάβηση του Ταμείου είχαν ακολουθήσει πολλοί φορείς και επιχειρηματίες οι οποίοι λένε ότι ήθελαν η δωρά τους να "πιάσει τόπο" και να διατεθεί με διαφάνεια σε όσους πραγματικά είχαν ανάγκη.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έγινε στο "Ταμείο Μολυβιάτη", φαίνεται ότι από τα 260 εκατ. ευρώ που συγκενρτώθηκαν μόνο τα 142 εκατ. ευρώ αξιοποιήθηκαν, την ώρα που οι κάτοικοι της Ηλείας καταγγέλλουν ότι οι δρόμοι που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές από τις φωτιές του 2007, αλλά και οι βασικές υποδομές των πληγεισών περιοχών παραμένουν κατεστραμμένα.
Σύμφωνα με τους μηνυτές θεωρείται "σκανδαλώδης" η μεταφορά των χρημάτων από το "Ταμείο Μολυβιάτη" στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων που είχε στόχο να μην ελέγχεται η κίνηση ποσών από το διοικητικό συμβούλιο που θα φέρει την ευθύνη.

Πηγή Realnews
29.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis