Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στο άρθρο 99 η Alapis

Την κατάθεση αίτησης για υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 γνωστοποίησε στις χρηματιστηριακές αρχές η Alapis

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως "σήμερα προέβη στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011.Με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες Τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η Εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της".


Βάσει των πιο πρόσφατων διαθέσιμων στοιχείων, οι βασικοί μέτοχοι της Alapis είναι οι Λαυρ. Λαυρεντιάδης (με 6,2%), Fortis Obam (12,9%), Santander Investment Services (6,04%) και Latemar Capital (15,2%). 

O πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.   Το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. αναμένεται να αξιολογήσει εντός της ημέρας το ενδεχόμενο μεταφοράς της Alapis στην Κατηγορία Επιτήρησης. 

Στρατούλης: Τι έγιναν τα λεφτά της αύξησης κεφαλαίου;
"Αναρωτιόμαστε, τι απέγιναν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε πέρυσι τέτοια εποχή η Alapis του κ. Λαυρεντιάδη από το ευρύ επενδυτικό κοινό για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου", διερωτήθηκε ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.
"Καλούμε τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών αφενός να απαντήσουν στο ερώτημά μας και αφετέρου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας των 1400 εργαζομένων της επιχείρησης", καταλήγει στην ανακοίνωσή του. 

Πηγή Enet
24.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis