Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Ρολά» σε δημόσιο και ΔΕΚΟ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως στην εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών.
Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στο πλαίσιο της απεργίας, δεν θα λειτουργήσουν ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ από τα καθήκοντά τους απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Κλειστοί θα παραμείνου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εξωτερικοί φρουροί των καταστημάτων κράτησης όλης της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία.
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Με προβλήματα οι μετακινήσεις
Μετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και οι μετακινήσεις. Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το Μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.
Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Τραμ.
Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.
«Νεκρώνει» για 24 ώρες ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών

5.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis