Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Για τους λάτρεις του κρασιού

Πιεστήρια, αντλίες, εργαλεία τρύγου, όργανα οινοποίησης, βαρέλια, φελλοί, φιάλες, ανοιχτήρια, παλιοί άµβυκες (φωτογραφία) και όργανα που αποκαλύπτουν τη διαδικασία απόσταξης βρίσκονται στη διάθεση όσων θέλουν να εντρυφήσουν στην οινοποιία συνδυάζοντας την εξερεύνηση µε µια µικρή εκδροµή στο Καπανδρίτι Αττικής. Εκεί όπου ο οινολόγος και επιχειρηµατίας Κώστας Λαζαρίδης αποφάσισε να δηµιουργήσει ένα µουσείο σε πείσµα της κατήφειας των καιρών. 
 
Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή η πρωτοβουλία πηγάζει από το «µεράκι» του και ευελπιστεί ότι όχι µόνο θα βρει ανταπόκριση αλλά και ότι το µουσείο θα αναπτυχθεί από τα παιδιά και τους συνεργάτες του. Η πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη σηµασία σε εποχές κατά τις οποίες ο πολιτισµός και το ευ ζην θεωρούνται αγαθά πολυτελείας. Την ώρα λοιπόν που µπαίνουν λουκέτα σε µουσεία και άλλα πολιτιστικά ιδρύµατα στην Αθήνα και στην περιφέρεια, η δηµιουργία ενός χώρου ως ζωντανού κυττάρου της ελληνικής οινοποιίας δεν µπορεί παρά να αποπνέει αισιοδοξία. Τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από λίγες ηµέρες παρουσία ενός από τους πλέον συζητηµένους οινολόγους στον κόσµο, του Μισέλ Ρολάν. 
 
Το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη είναι επισκέψιµο καθηµερινά (10 π.µ. - 5 µ.µ.), καθώς επίσης Σάββατο και Κυριακή (11 π.µ. - 5 µ.µ.). Λάτρεις του κρασιού και µη, αξίζει να το επισκεφθείτε. 
 
Πηγή Το Βήμα
23.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis