Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Στέφανου Μάνου για το κούρεμα του χρέους

Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ. Στέφανος Μάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Το βαθύ κούρεμα, το σταμπάρισμα της Ελλάδας ως αναξιόχρεης, είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών και παραλείψεων της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τις αβάσταχτες συνέπειες του κουρέματος και ατομικά ο πρωθυπουργός και οι δύο υπουργοί Οικονομικών. Τα δύο κεντρικά λάθη της κυβέρνησης ήταν η άρνηση να μειώσει δραστικά τις κρατικές δαπάνες και η άρνηση να πουλήσει δημόσια περιουσία. Υπάρχουν και δεκάδες άλλα λάθη και παραλείψεις, κεντρικά είναι όμως τα δύο που ανέφερα.

Το αίτημα να επωμισθεί η Βουλή με 180 ψήφους την ευθύνη για τις συνέπειες των ενεργειών και παραλείψεων της κυβέρνησης είναι πολιτικά ανήθικο. Εξ ίσου ανήθικη είναι και η σκέψη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη μετάθεση της ευθύνης στο Ελληνικό λαό.

Την ευθύνη, αλλά και την αρμοδιότητα, για τα από δω και πέρα έχει εξ ολοκλήρου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είτε θα στηρίξει, όπως ελπίζω, μια κυβέρνηση ικανή να βγάλει την Ελλάδα από το πηγάδι, είτε θα δηλώσει ότι ούτε αυτό μπορεί να πράξει και θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

Πηγή Δράση
25.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis