Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η "μαύρη τρύπα" του ελληνικού δημοσίου διαρκώς διογκώνεται

Κρυφό έλλειμμα τα χρέη προς ιδιώτες....
Η ηγεσία των ελεγκτών της τρόϊκας ζητά άμεσες λύσεις για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου οι οποίες εκκρεμούν για πάνω από 90 ημέρες. Επίσης ζητά το πλαίσιο με βάση το οποίο δεν θα δημιουργηθούν άλλες νέες οφειλές. Εκτιμάται ότι εάν οι πληρωμές αυτές γίνουν έως το τέλος του χρόνου (όπως έχει δεσμευτεί άλλωστε η κυβέρνηση στην τρόϊκα) τότε το έλλειμμα θα αυξηθεί στα 25 δισ. ευρώ δηλαδή στο 10,5% του ΑΕΠ, όσο ήταν και στο τέλος του 2010.

Πηγή Real News
2.10.2011

"Τρύπα" 3,7 δισ. ευρώ από δάνεια του Δημοσίου
Εδιναν με αδιαφανείς διαδικασίες και ελλειπείς ελέγχους εγγυήσεις για χρηματοδότηση σε ιδιωτικές εταιρείες και επιβάρυναν τα δημόσια ταμεία.
Μαύρη τρύπα 3,7 δισ. εντοπίστηκε στο Γνεικό Λογιστήριο του Κράτους από δάνεια που δόθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κάτω από αδιαφανείς και αμφισβητούμενες διαδικασίες.
Μάλιστα πολλές από τις επιχειρήσεις που τελικά δανειοδοτήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών είχαν λάβει επιχορηγήσεις δανείων και από άλλες πηγές όπως π.χ. το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έχει ζητήσει έλεγχο από εξωτερικούς ελεγκτές και όχι από τις υπηρεσίες του υπουργείου προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.
Πηγή Real News
2.10.2011

Βροχή πέφτουν οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου
Τα δάνεια φορέων και οργανώσεων του Δημοσίου και οργανισμών της γενικής κυβέρνησης διογκώνουν το χρέος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τρέχον έτος υπολογίζονται σε 1,481 δισ. και το επόμενο σε 1,620 δισ. ευρώ.
Πηγή Εθνος
9.10.2011






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis