Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δωρητές του Ταμείου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων ζητούν τα λεφτά τους πίσω

Τα λεφτά τους πίσω ζητούν αρκετοί από τους δωρητές του Ειδικού Ταμείου Αποκατάστασης Πυροπλήκτων, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, δεν χρησιμοποιούνται για τον σκοπό για τον οποίο τα είχαν δώσει.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τζαβάρας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την «υπεξαίρεση» των χρημάτων του Ταμείου.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου έχει καταθέσει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος έχει προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται πως το σχετικό Ταμείο του οποίου πρόεδρος διετέλεσε ο Πέτρος Μολυβιάτης, καταργήθηκε το 2010 με το νόμο για την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών.

Τα 116 εκατομμύρια που είχαν συγκεντρωθεί μεταφέρθηκαν στα ταμεία του κράτους.

Αυτή ενέργεια της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την οργή των τοπικών αξιωματούχων της Ηλίας, που χαρακτηρίζουν «ανήθικη και εγκληματική» την πράξη της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Ταμείου, για να κλείσει άλλες τρύπες του προϋπολογισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως στον προϋπολογισμό του 2012, θα προβλεφθεί κονδύλι - χωρίς να προσδιορίζει το μέγεθος του - που θα χρησιμοποιηθεί για την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές.
 
Του Τίμου Παπαδόπουλου
Πηγή ΣΚΑΙ
25.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis