Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παράδοση οπλισμού στην ΕΛ.ΑΣ. από την πρεσβεία της Λιβύης

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των αρχών για το βαρύ οπλισμό που παραδόθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής υπόδειξης της κυβέρνησης της Λιβύης προς την πρεσβεία της στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα από τη λιβυκή πρεσβεία παραδόθηκαν 19 πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρήματος, 11 περίστροφα, δύο υποπολυβόλα με πτυσσόμενο κοντάκι των 9 mm, 1.230 σφαίρες ποικίλου διαμετρήματος, οκτώ σιγαστήρες, γεμιστήρες, 15 κιλά εκρηκτικής ύλης SEMTEX σε έξι συσκευασίες, πέντε πυροκροτητές, δύο χειροβομβίδες, ένας ανιχνευτής εκρηκτικών, καθώς επίσης ένα μηχάνημα ελέγχου υποκλοπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οπλισμός βρέθηκε στο χώρο της πρεσβείας και μετά από επικοινωνία του πρέσβη με την Τρίπολη, τού δόθηκε εντολή να τον παραδώσει στις ελληνικές αρχές.
Ο οπλισμός εστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

21.2.2012

Σχόλιο δικό μας :
Θα επαναλάβουμε το ίδιο σχόλιο που έχουμε θέσει εδώ και πολύ καιρό : Τα όπλα δεν είναι μαρουλόφυλλα. Εχουν όγκο και δύσκολα μεταφέρονται. Απορίας άξιον είναι πως είναι δυνατόν να διακινείται με τόση ευκολία ποσότητα όπλων και μάλιστα σε χώρους όπως είναι μια καλά φυλασσόμενη πρεσβεία???
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis