Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βέλγιο: Εθνικό πένθος για το θάνατο των μαθητών

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος μετά το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που σημειώθηκε στη νότια Ελβετία, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 22 παιδιά.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σημειώνεται ότι «θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή», χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, ο Βέλγος πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για μία «τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», ενώ το Ευρωκοινοβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή.
Στο λεωφορείο επέβαιναν 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας και συγκεκριμένα από τις πόλεις Λόμελ και Χεβερλι. Τα 12χρονα παιδιά επέστρεφαν στο Βέλγιο μετά από χειμερινές διακοπές για σκι στις ελβετικές Αλπεις.
Το λεωφορείο προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε. Το πούλμαν παρεξέκλινε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, της πορείας του και προσέκρουσε στον τοίχο της σήραγγας.
Μεταξύ των επιβατών ήταν και δέκα παιδιά που κατάγονται από την Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, αλλά έμεναν στο Βέλγιο, εκτός από ένα.
Τρία από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λορέτ Όνκελινξ. Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

14.3.2012
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis