Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στη δικαιοσύνη για τα κονδύλια φαναριών

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Περιφέρεια Αττικής σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά τα κονδύλια για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και των φαναριών της πόλης. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια τονίζει ότι δεν μπορεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα εάν δεν εκχωρηθούν ταυτόχρονα και τα αντίστοιχα κονδύλια, πολύ περισσότερο όταν οι οφειλές τού έως σήμερα αρμόδιου υπουργείου (Υποδομών) για τη συντήρηση του δικτύου και των φαναριών φτάνουν τα 225 εκατομμύρια ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκε χθες την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένη Ράικου, προκειμένου να εξετασθεί εάν προκύπτουν ευθύνες στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς η μη συντήρηση των δρόμων και των φαναριών θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών και πολιτών της Αττικής.
Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, που τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία με όλα τα στοιχεία, «πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν ο νόμος και το Σύνταγμα που απαιτούν τη μεταβίβαση των αναγκαίων πόρων προκειμένου μια αρμοδιότητα να μεταφερθεί στην Αυτοδιοίκηση. Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών επιχειρεί απλώς να μας μεταβιβάσει τα χρέη του».
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, το κράτος έχει απλήρωτους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ από τη δεκαετία του 1990 και μετά, για τα φανάρια και τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ την ίδια στιγμή όποιος πολίτης χρωστάει 100 ευρώ του κόβουν το ρεύμα.

6.3.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis