Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις ομολογιούχων για μη αποζημίωση

Μπαράζ αγωγών κατά του ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζουν ιδιώτες μικροομολογιούχοι, που βλέπουν τις ελπίδες τους για αποζημίωση να εξανεμίζονται μετά την απόφαση του Eurogroup να μην καλυφθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί. 

«Λάβαμε διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση -είτε άμεση είτε έμμεση- προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο και σε άλλες χώρες». 

Ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να πει ότι ο κ. Γιουνκέρ εξέφρασε την άποψη του Eurogroup, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας αποζημίωσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο κ. Σαχινίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω οι πρωτοβουλίες για το θέμα, αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί περαιτέρω, επικαλούμενος ενδεχόμενα νομικά προβλήματα. «Προστατεύουμε αυτήν τη στιγμή την ίδια τη χώρα από νομικά προβλήματα, πάνω απ’ όλα η προστασία της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο σημειώνει ότι «οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου παρακολουθούν άναυδοι, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, να βρίσκονται ζημιωμένοι». Την αποζημίωση των ιδιωτών που αγόρασαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου πρωτογενώς, αξίας έως και 100.000 ευρώ, ζητούν βουλευτές του ΛΑΟΣ, καταθέτοντας σχετική τροπολογία σε σχέδιο νόμου. 

«Η απαράδεκτη απόφαση του Eurogroup να μην αποζημιωθούν τα φυσικά πρόσωπα ομολογιούχοι του Δημοσίου για το “κούρεμα” του PSI φαίνεται ότι, κατά τραγικό τρόπο, γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση», αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παν. Λαφαζάνης. 

«Η διαφαινόμενη υπαναχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από ρητές δεσμεύσεις του έναντι των ομολογιούχων αφήνει έκθετο τον ίδιο και την κυβέρνηση. Εργαζόμενοι, όπως αυτοί της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, κινδυνεύουν να χάσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης, που, παρά τη θέλησή τους, τους δόθηκαν σε ομόλογα του Δημοσίου» τονίζει.

14.3.2012

Σχόλιο δικό μας :
Το είπαμε σ επροηγούμενη ανάρτηση : Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει ο πολίτης από το ελληνικό δημόσιο και τους εκπροσώπους του. Εξαπάτησε τους προμηθευτές τους υποχρεώνοντάς τους να δεχτούν αντί μετρητών, ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τα οποία κατόπιν πετσόκοψε (απομείωσε σε πάνω από 50% της αξίας τους). Εξαπάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία υποχρέωνε να επενδύουν τα αποθεματικά τους σε ομόλογα τουε λληνικού δημοσίου. Εξαπάτησε τις Τράπεζες στις οποίες είπε "δώστε δάνεια στις επιχειρήσεις με εγγύηση τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου" και τώρα αυτές βρίκσονται με εξασφαλίσεις κάτω του 50% των δανείων που χορήγησαν. Εξαπάτησε τους δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους αντί του εφάπαξ που δικαιούνταν χορήγησε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Εξαπάτησε τους υπαλλήλους της Ολυμπαικής στους οπποίους αντί της νόμιμης αποζημίωσης έδωσε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Τέλος εξαπάτησε κάθε Ελληνα ή Ευρωπαίο πολίτη , φυσικό πρόσωπο το οποίο εμπιστευόμενο το ελληνικό δημόσιο, του δ΄λανεισε για να το δικευκολύνει τιις οικονομίες και τους κόπους μιας ζωής. Και τώρα είδε , το ελληνικό δημόσιο να του δημεύει τον κόπο τους δίχως αιδώ, δίχως καμία αναστολή και επιπλεόν να συνεχίζει τη κοροϊδία δίνοντας φρούδες ελπίδες ότι τα φυσικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis