Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλος ο αριθμός των διπλοεγγεγραμμένων

Μεγάλος είναι ο αριθμός των διπλοεγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, όπως προκύπτει από την τέταρτη αναθεώρηση που ολοκληρώθηκε και δημοσιοποιήθηκε χθες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 5.453 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων σε δύο διαφορετικούς ΟΤΑ. Επισημαίνεται ότι 1.639 εξ αυτών δημιουργήθηκαν στην παρούσα αναθεώρηση λόγω μεταδημοτεύσεων, ενώ διαγράφηκαν 1.819 διπλοεγγεγραμμένοι που είχαν μεταδημοτεύσει.
Επίσης εντοπίστηκαν 4.182 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων γυναικών που είναι εγγεγραμμένες και με το πατρικό και με το συζυγικό επώνυμο στον ίδιο ή σε διαφορετικούς ΟΤΑ, ενώ ύστερα από εφαρμογή νέων αλγορίθμων ταυτότητας, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 3.890 νέα ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων στον ίδιο ΟΤΑ με επώνυμα ή γένη παραποιημένα ή ανορθόγραφα. Τέλος, βρέθηκαν άλλα 228 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων στον ίδιο ΟΤΑ.

Ειδικά για την κατηγορία, θα επισημανθεί στους δήμους να προχωρήσουν στη διαγραφή τους, με έγγραφο που θα τους σταλεί με τα αρχεία της δ΄ αναθεώρησης.

Οι ετεροδημότες
Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 108.198 και εμφανίζεται μια μείωση της τάξης των 2.025 εκλογέων σε σχέση με τους ετεροδημότες της προηγούμενης αναθεώρησης.
Οι ενημερωμένοι εκλογικοί κατάλογοι θα δημοσιοποιηθούν προσεχώς μέσω του κόμβου του υπουργείου Εσωτερικών στο Διαδίκτυο (www.ypes.gr). Επίσης θα αναρτηθούν και τα στατιστικά στοιχεία στον ιστοχώρο του υπουργείου, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας οπτικού δίσκου (CD) για κάθε ΟΤΑ, με περιεχόμενο τους αναθεωρημένους καταλόγους του και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

6.10.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis