Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Δωρεάν...εργασία προτείνει η British Airways

British Airways: Προτείνει δωρεάν εργασία 1 μήνα ενόψει κρίσης

Ο βρετανικός αερομεταφορέας "British Airways" μετά τη διαπίστωση ότι, στο τέλος του προηγουμένου μηνός η ζημιά στον εταιρικό ισολογισμό αυξήθηκε πολύ, πρότεινε σήμερα στο πολυπληθές προσωπικό της, τον μήνα Ιούλιο να αποδεχθεί...να εργαστεί δωρεάν. Τούτο μεταφράζεται ή σε εβδομαδιαία εργασία άνευ αποδοχών, ή και σε μηνιαία άδεια άνευ αποδοχών.
Η διεύθυνση της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε σήμερα ότι "πρέπει να γίνουν θυσίες", για να "βοηθηθεί να επιβιώσει" η εταιρεία μέσα στην παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι "πολλοί εργαζόμενοι" ανταποκρίνονται στην πρόταση αυτήν, η οποία γίνεται, πάντως, σε μία βάση "εθελοντική". "Δεν είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσετε την πρόταση μας, όμως συμμορφωθείτε με αυτήν όσοι μπορείτε", για το "καλό της εταιρείας", αναφέρθηκε στη σχετική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι περίπου χίλιοι εργαζόμενοι, έως τώρα, δηλώνουν ότι αποδέχονται την πρόταση της εργοδοσίας.
-Ανάμεσά τους, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής κ. Ουϊλι Ουέλς, τα ετήσια εισοδήματα του οποίου από την BA συμποσούνται στις περίπου 735 χιλιάδες στερλίνες.
Οι διευθυντικοί μισθοί, έχουν εδώ και λίγο καιρό υποστεί "ψαλιδίσματα".
Το ζήτημα, βέβαια, είναι, κατά πόσον οι πιλότοι-προς το παρόν η ένωσή τους τηρεί στάση αναμονής-θα αποδεχθούν να εργαστούν δωρεάν τον μήνα Ιούλιο.
Ας σημειωθεί ότι η "BA" είναι-από την άποψη των εισοδημάτων της-η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία σε όλη την Ευρώπη : απασχολεί ένα πολύ μεγάλο προσωπικό, περίπου τριάντα χιλιάδων εργαζόμενων.
Την πρόταση περί δωρεάν παροχής εργασίας τον Ιούλιο, η διεύθυνση της BA ονόμασε "Επιχειρηματικό Σχέδιο Ανταπόκρισης".
Διαπιστώθηκαν, στον τελευταίο διαθέσιμο μηνιαίο ισολογισμό, αυτόν δηλαδή του Μαΐου, συνολικές ζημιές 220 εκατομμυρίων στερλινών.

ΠΗΓΗ ΑΝΑstock
17.6.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis