Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Δίκη εφήβων για αυτοκτονία συμμαθήτριάς τους

Υβρεις, ταπεινώσεις και συνεχείς απειλές που εκτόξευαν οι συμμαθητές της στο Γυμνάσιο του Σάουθ Χάντλεϊ της Μασαχουσέτης αποτελούσαν την καθημερινότητα της δεκαπεντάχρονης Φίμπι Πρινς. Η νεαρή μαθήτρια δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στη βίαιη αντιμετώπιση των συμμαθητών της. Περιθωριοποιημένη και διαρκώς στο στόχαστρο μετά τη σύντομη σχέση της με ένα πολύ δημοφιλή συμμαθητή της, η Φίμπι προτίμησε να βάλει τέρμα στη ζωή της τον Ιανουάριο και, επιστρέφοντας σπίτι της, απαγχονίστηκε.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, εκείνη την ημέρα το κορίτσι δέχθηκε όχι μόνο τον γνωστό καταιγισμό ύβρεων, αλλά οι «φίλοι της» πέταξαν καταπάνω της μπουκάλια με αναψυκτικά. Τώρα, η υπόθεση έχει λάβει τη δικαστική οδό και πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον εννέα εφήβων που ευθύνονται για το διαρκές μπούλινγκ (τον εκφοβισμό, την περιθωριοποίηση και την κάθε μορφής καταδίωξη) της Φίμπι και τελικά τον θάνατό της. Ανάμεσά τους δύο αγόρια που κατηγορούνται για βιασμό, όπως εξάλλου και μια ομάδα πέντε κοριτσιών. Οι αξιωματούχοι του σχολείου της δεν θα διωχθούν, παρ’ ότι γνωρίζαν τα τεκταινόμενα και είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση από τη μητέρα της μικρής.

Η Ελίζαμπεθ Σέιμπελ, εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, ανέφερε ότι από την έρευνα προκύπτει ότι η Φίμπι βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο των συμμαθητών της, που είχαν μεταβάλει σε σκοπό ζωής την ταπείνωσή της και της έκαναν τη ζωή στο σχολείο αφόρητη. Η Σέιμπελ, επίσης, τόνισε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Το «μπούλινγκ» της μικρής ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στο σχολείο, όπως και μέσω ιστοσελίδας του Facebook και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Τουλάχιστον τέσσερις μαθητές και δύο καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν τέλος στο μαρτύριό της ή το κατήγγειλαν στους διευθυντές του σχολείου. Η Φίμπι γεννήθηκε στη Βρετανία, αλλά εγκαταστάθηκε στην Ιρλανδία σε ηλικία δύο ετών. Στο Σάουθ Χάντλεϊ μετεγκαταστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι επειδή εκεί είχε συγγενείς.

31.3.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis